"Nu au fost tranzactii cheie", a spus Buffet, care recent a luat in calcul o investitie de 22 miliarde de dolari si a afirmat ca Berkshire ar putea cheltui 30 de miliarde de dolari pe o achizitie anul urmator, potrivit Financial Times, scrie Mediafax.

In fata a 35.000 de actionari care au participat la adunarea generala anuala a Berkshire, miliardarul a facut din nou apel pentru adoptarea in SUA a "regulii Buffet" - de restabilire a nivelului taxelor din 1992 pentru bogati.

"Cei care castiga 30 de milioane de dolari, 40 de milioane, 50 de milioane pe an trebuie sa plateasca 30% pe an", a spus el.

Citeste si:

In privinta succesiunii, investitorul de 81 de ani, denumit si "Oracolul din Omaha", a descris recenta sa diagnosticare cu cancer de prostata ca fiind fara impact. Buffet a afirmat, in gluma, ca este mai probabil sa fie ucis de un sot gelos.

Seful Berkshire a refuzat sa-si numeasca succesorul, dar a spus despre acesta ca "are bine intiparita cultura companiei".
In privinta perspectivelor, Buffet a declarat ca nu acorda atentie economiei cand achizitioneaza companii, insa este ingrijorat inca de situatia bancilor europene.

Buffet l-a laudat pe presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, pentru ca a furnizat lichiditati de peste 1.000 de miliarde de euro sistemului bancar, insa s-a declarat sceptic referitor la capacitatea liderilor europeni de a actiona in comun, avand in vedere alegerile din unele tari.