In primul trimestru din 2010, vanzarile globale consolidate ale producatorului de echipamente electronice LG Electronics au crescut cu 28%, comparativ cu primul trimestru din anul anterior, ajungand la 11,9 miliarde dolari.
Profitul operational a ajuns la 462 milioane dolari, ceea ce reprezinta o crestere de 26% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul companiei Home Entertainment a crescut cu 20% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut datorita cererii in continua crestere pentru televizoarele cu ecran plat, ceea ce a dus la vanzari de 4,5 miliarde dolari si la un profit operational de 159 milioane dolari. Livrarile au crescut cu 62% fata de anul trecut, la 5,2 milioane de unitati.

LG Electronics a lansat pe piata din Romania, la inceputul acestei luni, primul televizor LCD FULL HD cu tehnologie 3D. Compania vrea sa vanda la nivel global un milion de televizoare 3D in acest an, dintr-o piata pe care a estimat-o la 3,8 milioane unitati

Compania Mobile Communications a raportat un venit din vanzari in scadere cu 19,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ca rezultat al sezonului nefavorabil si a scaderii preturilor terminalelor mobile. Livrarile au atins 27,1 milioane de unitati in timp ce vanzarile de unitati au scazut cu 19,7% fata de anul trecut. Profitul operational a scazut cu 0,9% comparativ cu anul trecut datorita investitiilor realizate si cheltuielilor de marketing. Compania vizeaza cresterea vanzarilor si a profitabilitatii prin lansari de noi telefoane inteligente si extinderea portofoliului de modele noi.

Compania Home Appliance continua sa obtina rezultate pozitive, inregistrand vanzari in crestere cu 33%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 2,1 miliarde dolari si un profit operational de 181 milioane dolari. Vanzarile inregistrate de subsidiarele companiei au crescut cu 34% fata de primul trimestru din 2009 datorita vanzarilor semnificative inregistrate pe pietele din China, India si America de Nord. Pentru al doilea trimestru din 2010 se preconizeaza o diminuare a cererii.

In ceea ce priveste compania Air Conditioning, vanzarile au ajuns la 1 miliard dolari, ceea ce reprezinta crestere de 15% a vanzarilor raportate in dolari si o scadere de 6% a vanzarilor raportate in woni coreeni. Totodata, profitul operational a atins cifra de 38 milioane dolari. Compania previzioneaza ca vanzarile vor incepe sa creasca, in principal pe pietele emergente, ca rezultat al refacerii economiei si inceperii sezonului cald.

Divizia Business Solutions a inregistrat vanzari peste asteptari cu 15,4% comparativ cu anul anterior, atingand 1,1 miliarde dolari, datorita cererii mari de produse IT si a cererii in continua crestere pe piatele emergente. In acelasi timp, vanzarile de monitoare au inregistrat rezultate in crestere in special pe pietele din Europa si din America Centrala si de Sud.

Compania a inregistrat o crestere a profitului net ajungand la 590 milioane dolari comparativ cu scaderea de 142 milioane dolari inregistrata anul anterior. Profitul net inregistrat de LG s-a datorat si celor 191 milioane dolari provenite din actiunile companiilor afiliate la nivel global. LG Display, in care LG Electronics detine actiuni, a inregistrat o crestere de 201 milioane dolari.

LG estimeaza rezultate in crestere pentru al doilea trimestru din 2010 odata cu revenirea economiei la nivel mondial si inceperea sezonului de virf pentru segmentul de climatizare. LG va continua sa introduca produse noi in principalele categorii, inclusiv telefoane inteligente, va continua investitiile in R&D, in marketing si in dezvoltarea de produse.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri