Vanzarile de terminale iPhone, produse de compania californiana Apple, au castigat teren in primul trimestru in fata telefoanelor Blackberry realizate de canadienii de la Research In Motion (RIM), intrucat consumatorii au achizitionat variante mai rapide si mai ieftine de iPhone, scrie Bloomberg.
Dispozitivele iPhone au insemnat 16,1%, din vanzarile in unitati de telefoane inteligente, adica 8,8 milioane de exemplare din piata totala de 54,7 milioane de unitati in primul trimestru al acestui an, potrivit unui studiu al companiei de cercetare International Data Corporation (IDC).

La finalul lui martie anul trecut compania californiana avea o cota de 10,9%, vanzarile de iPhone fiind atunci de 3,8 milioane de unitati la nivel mondial, conform IDC.

Pe de alta parte, cota de piata a BlackBerry pe piata smartphone-urilor a scazut de la 20,9% la 19,4% in primul trimestru al lui 2010 comparativ cu aceeasi perioada din 2009. Compania a vandut in acest an 10,6 milioane de telefoane fata de 7,3 milioane la finalul lui martie anul trecut.

Astfel, vanzarile de iPhone-uri au crescut in T1 cu circa 130% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce telefoanele Blackberry au avut un avans de 45%, cea mai mica evolutie inregistrata de primii cinci jucatori pe piata smartphone-urilor.

Nokia Oyj, cel mai mare producator de telefoane inteligente, si-a pastrat cota la 39,3%, HTC a crescut la 4,8% comparativ cu 4,3% in martie anul trecut, iar Motorola a ajuns la 4,2% fata de 3,4%, cat a avea in urma cu un an.

Vanzarile de telefoane inteligente au crescut cu 57% la 54,7 milioane de exemplare in primele trei luni ale anului, comparativ cu o crestere de 21,7% in ceea ce priveste piata totala de telefoane. La finalul lui martie, un telefon din cinci vandute era un smartphone.

Vanzarile mondiale de telefoane mobile au atins la finalul lui martie 294,9 milioane de exemplare fata de 242,4 milioane in aceeasi perioada din 2009.

Numarul telefoanelor inteligente vandute va creste cu 30% la 226,8 milioane de exemplare, ajungand astfel sa reprezinte 18% din piata totala de telefoane, iar pana in 2014 smartphone-urile vor atinge 438,4 milioane de unitati comercializate, mai arata studiul IDC.



Sursa: IDC
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri