Telefonica, al doilea operator telecom din Europa, a facut o oferta de preluarea in valoare de 5,7 miliarde euro pentru participatia detinuta de Portugal Telecom in cadrul Vivo Participacoes, cel mai mare operator wireless din Brazilia, scrie BusinessWeek.

Oferta respinsa de Portugal Telecom a evaluat Vivo Participacoes la un pret cu 140% mai mare decat cel din piata de capital. Conducerea Portugal Telecom a respins oferta in unanimitate deoarece operatiunile din Brazilia sunt de baza pentru strategia companiei.

Oferta a alimentat speculatiile conform carora cele doua companii vor concura pentru a deveni lider in cea mai mare piata din America de Sud, unde numarul abonatiilor va creste cu 11% in acest an. Oferta face parte din strategia Telefonica de a echilibra diminuarea cresterii din Europa prin achizitii in America Latina, unde compania a cheltuit peste 50 miliarde dolari in ultimii 20 de ani.

Telefonica a incercat anterior sa cumpere compania spaniola GVT insa compania franceza Vivendi a oferit un pret mai bun. Compania spaniola detine Telecomunicacoes de Sao Paulo, care ofera servicii de telefonie fixa si internet in statul brazilian Sao Paulo.

Piata de telefonie mobila din Brazilia va creste cu 11% in acest an la 193 milioane de abonati, in scadere fata de crestere de 15% de anul trecut, arata un studiu al bancii Santander.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri