Compania franceza Vivendi a anuntat ca a inaintat o oferta de preluare in valoare de doua miliarde euro pentru operatorul brazilian de telecomunicatii, GVT Holding, dupa ce conglomeratul telecom continua sa se extinda in pietele emergente, scrie Wall Street Journal.

Piata telecom internationala a fost "incinsa" in aceasta saptamana dupa ce Deutsche Telekom si France Telecom au anuntat ca vor crea cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie prin fuzionarea unitatilor din aceasta tara si dupa ce un consortiu indio-malaiezian a anuntat ca vor sa achizitioneze 46% din Zain Group, companie de telecomunicatii mobile ale carei operatiuni din Africa a intentionat Vivendi sa le achizitioneze in urma cu o luna.

De asemenea, operatorul telecom din Africa de Sud, MTN Group si Bharti Airtel din India si-au extins discutiile in legatura cu fuziunea in valoare de 13 miliarde dolari.

Vivendi, care deja detine operatorul de telecomunicatii SFR precum si o participatie majoritara in Maroc Telecom, a anuntat ca actionarii care controleaza GVT, companiile Swart Group si Global Village Telecom, au acceptat sa analizeze oferta Vivendi pentru cel putin 20% dintre actiunile detinute de GVT fata de aproximativ 30% pe care le detin in prezent.

"Acest acord cu GVT atinge obiectivul strategic pentru Vivendi de a se extinde in economiile cu o dezvoltare rapida. Cu aceasta investitie si cu o colaborare pe termen lung in Brazilia, Vivendi intentioneaza sa creeze valoare pentru actionarii sai", a declarat Jean-Bernard Levy, director executiv al Vivendi.

Oferta arata ca "Vivendi urmareste noi oportunitati de crestere dupa ce divizia SFR este de asteptat sa scada", a decarat Arnaud-Cyprien nana Mvogo, analist Aurel, adaugand ca oferta grupului francez reprezinta o crestere de 15,83% pentru pretul de inchidere al GVT.

Operatorul brazilian de telefonie fixa GVT a anulat planul de a vinde actiuni printr-o oferta secundara la Bursa de Valori din Sao Paulo, dupa ce a primit oferta in numerar de la compania franceza Vivendi.

In luna august actionarii principali ai GVT au anuntat un plan de a vinde 24 milioane actiuni, intr-o oferta care se ridica la aproximativ 800 milioane de reali brazilieni (440 milioane dolari). Oferta trebuie aprobata de conducerile celor doua companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri