Printre potentialii investitori cu care negociaza Flanco in prezent se numara si un fond de investitii. De asemenea, printre cei 5 posibili investitori sunt si fosti actionari ai companiei.

"In momentul de fata, valoarea activelor detinute de actionarii Flamingo International, entitate care la randul sau controleaza Flanco International, este egala cu zero. Insa, in mod evident, printre cele cinci ipoteze pe care le negociem cu diferiti investitori se regaseste si una care sa includa fostul actionariat, inca dispus sa vina cu bani de acasa pentru a ajuta compania sa iasa cu bine din planul de reorganizare", a declarat Andrei Cionca, managing partner al Casei de Insolventa Transilvania.

Potrivit lui Cionca, Flanco datoreaza, in prezent, circa 60 milioane euro, dintre care 34 milioane catre creditori. Furnizorii au cazut de comun acord cu reprezentantii Casei de Insolventa si conducerea companiei pentru a renunta la sumele de bani pe care Flanco le datora acestora.

"Am discutat cu furnizorii si le-am spus ca nu au ce bani sa recupereze. Le-am propus sa ramana alaturi de Flanco, sa continue sa lucreze cu aceasta companie, oferindu-le in schimb garantia ca platile catre ei vor fi facute cash", a mai spus managing partner-ul Casei de Insolventa Transilvania.

Flanco International, companie care face parte din grupul Flamingo International, a intrat in insolventa in luna decembrie a anului trecut. De atunci, compania a inceput procesul de reorganizare, care a vizat reducerea cheltuielilor (micsorarea chiriilor si renuntarea la o buna parte din angajati), micsorarea numarului de magazine (compania a inchis 6 magazine de la inceputul anului si a deschis 2), renegocierea contractelor de servicii (paza, telefonie, transport etc.), externalizarea activitatii de depozitare.

Citeste si Seful Flanco: Piata de retail electro IT va cobori cu 10% in 2010

Flamingo intra in insolventa. ING executa silit stocurile din unele magazine

Flamingo intra in insolventa. ING executa silit stocurile din unele...