Calin Fusu, directorul general al Neogen, companie care detine site-ul de joburi BestJobs si reteaua sociala Neogen, a cumparat site-ul de CV-uri online CeeVee.com de la compania Lateral, antreprenorul dorind ca astfel sa extinda operatiunile Neogen la nivel global. CeeVee a fost implicat intr-o tranzactie pentru a doua oara in ultimele cinci luni.
CeeVee.com este o platforma lansata in iunie 2008, care ajuta la crearea CV-urilor online. Aceasta a fost dezvoltata de Wilkins Lee Creative, o companie de marketing digital fondata de Lee Wilkins, un antreprenor cu experienta de peste 10 ani in online, in prezent consultant de social media la Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila pe piata locala.

Negocierile pentru achizitia CeeVee de la Lateral au inceput in urma cu aproximativ doua saptamani si nu au fost implicate companii de evaluare ori case de avocatura, tranzactia fiind asistata de departamentul juridic al Neogen. Valoarea achizitiei nu a fost precizata. Un lucru care a facut ca negocierile sa fie mai simple a fost faptul ca ambele companii au sediul la Targu-Mures.

“Am decis, cel putin pe termen scurt, sa ne indreptam atentia asupra start-upului Explorra.com, o retea sociala in domeniul turismului care a inceput sa primeasca tot mai mult interes pe plan international. Avem enorm de mult de lucru acolo, oportunitatea e mare si a trebuit sa alegem intre domeniul joburilor si cel al turismului. Eram foarte multumiti de CeeVee ca si produs, dar pur si simplu nu avem timp sa ne ocupam de toate”, a declarat pentru Wall-Street Ciprian Morar (30 de ani), directorul general al Lateral, companie cu afaceri estimate la aproape un milion de euro in acest an.

Pe de alta parte, Calin Fusu, directorul general al Neogen, a afirmat ca pentru acest an nu are targeturi financiare in ceea ce priveste CeeVee, dar isi doreaste ca site-ul sa creasca de la 40.000 de utilizatori in prezent la circa 200.000 la finalul anului.

“Prin acest site vrem sa ne extindem la nivel international pentru ca nu am fi putut face acelasi lucru si cu BestJobs intrucat nu aveam un domeniu <<.com>> ”, a adaugat Fusu,

BestJobs mai este prezent in alte trei piete in afara Romaniei: Moldova (BestJobs.md) Bulgaria (BestJobs.bg) si Serbia (BestJobs.rs).

Calin Fusu afirma totodata ca pentru acest an are un buget de un milion de euro pentru achizitii, printre site-urile de care este interesat numarandu-se cele de recrutare si de socializare prin care sa consolideze BestJobs.ro si Neogen.ro.

De altfel, antreprenorul a avut discutii cu cei de la Lateral si pentru celelalte site-uri de joburi dezvoltate de companie, insa nu au ajuns la un acord.

Lateral a mai lansate site-urile de resurse umane: www.jobberbase.com (software de job-uri open source), www.job-job.co.uk, www.jobjob.ro (agregatoare de joburi )si www.jobber.ro (site de recrutare in domeniul IT).

Ciprian Morar a declarat ca in prezent este in discutii pentru vanzarea celorlalte patru site-uri si pentru achizitii in domeniul turistic.

In februarie Morar declara ca Explorra.com este un proiect care va beneficia de o finantare de minim 200.000 de euro in 2010 si ca Lateral este interesat si de domeniul aplicatiilor pentru telefonie mobila.

Lateral este o companie din Targu-Mures cu birouri la Cluj si Londra pentru care lucreaza 26 de persoane (angajati si colaboratori).

Anul trecut, firma a avut afaceri de 500.000 de euro si pentru acest an Ciprian Morar estimeaza un business in jurul a 850.000 – 1 milion de euro. Lateral nu va avea profit net in 2010 deoarece castigul va fi reinvestit in Explorra.com si alte posibile achizitii de proiectele turistice.

Pe de alta parte, Calin Fusu afirma ca in acest an Neogen va ajunge la afaceri de peste trei milioane de euro si va avea un profit care sa acopere piederile inregistrate in ultimii doi ani.

In 2008, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro si pierderi in jurul a 730.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

‘Este mult mai bine ca in 2009 pentru firmele au inceput sa angajeze din nou”, spune managerul Neogen despre cresterea companiei in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri