Furnizorul local de solutii ERP Senior Software a realizat, la inceputul lunii mai, un studiu pe companii de distributie si productie din Romania cu peste un milion euro cifra de afaceri, conform caruia s-a demonstrat ca 66% dintre respondenti nu au un departament IT.
La acest studiu au participat directori generali, directori financiari si administratori din 420 de companii de productie si distributie la nivel national. Doar 34% dintre companii au mentionat ca au un departament IT intern sau externalizat.

"Vechiul model de management, rigid, cu strategii si investitii pe termen lung, nu mai produce efecte intr-un mediu care se schimba de la o zi la alta. Companile, mari sau mici, au in egala masura nevoie de sisteme informatice pentru a-si alinia afacerile la noua realitate economica. Pentru companiile mici insa, exploatarea investitiei este mai grea, in special daca nu au departament IT. Sistemele SaaS deschid accesul acestor companii la sisteme informatice mature", afirma Daniel Toma (foto), director general Senior Software.

Sistemele informatice livrate in regim SaaS (Software as a Service) presupun accesarea online a datelor, de pe orice statie, conform politicilor de securitate. Daca pana recent implementarea unui ERP era conditionata de servere si mentenanta IT dedicate, acum aceste costuri sunt eliminate, compania platind doar un abonament lunar de utilizare a sistemului.

Companiile care implementeaza un ERP sunt adeseori cele care aveau deja o infrastructura hardware bine pusa la punct, care sa permita functionarea softului in cei mai buni parametri. In schimb, pentru companiile care nu aveau deja un departament IT, costurile de infrastructura ajungeau sa tripleze bugetul de implementare.

Senior Software a lansat luna aceasta o solutie de analiza in regim SaaS, SeniorVisualBI.

Sistemele de tip ERP si BI trebuie sa permita o mai buna organizare a companiilor, astfel incat managerii sa reactioneze rapid si sa anticipeze la timp oportunitatile din piata pe baza informatiilor obtinute in timp real. Implementarea unui sistem informatic in regim SaaS (sau online), are doua beneficii cheie pentru noul model de afaceri - exploatarea rapida a investitiei si costuri initiale reduse, explica Lori Haiducescu, director de operatiuni Senior Software



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri