Operatorul alternativ de telecomunicatii GTS Central Europe, care detine compania locala GTS Telecom, cu afaceri de aproape 20 de milioane de euro anul trecut, a preluat in aceasta saptamana Datek Telecom, operator cu un business de aproximativ 5 milioane de euro in 2008. Veniturile celor doua companii vor ajunge in acest an la peste 25 de milioane de euro.
Tranzactia, a carei valoare nu a fost precizata, nu este prima din acest an pe piata de telecomunicatii, de la inceputul lui 2010 incheindu-se tranzactii intre NextGen (Romtelecom) si New Com Telecomunicatii, RCS&RDS si Airbites, dar si intre Datanet Systems si grupul slovac Soitron.

Prin achizitia Datek Telecom, grupul GTS Central Europe vrea sa isi intareasca pozitia pe piata central si est europeana. Datek Telecom are o retea de fibra optica de peste 400 de kilometri si mai mult de 200 de clienti locali si internationali, printre care companii si institutii publice, dar si private, in special din domeniul financiar.

De asemenea, in timp ce GTS Telecom ofera doar servicii de telecomunicatii, Datek este si integrator de sisteme IT.

“Avem ca obiectiv continuarea cresterii afacerilor companiei cu ritmuri superioare pietei. In prezent nu mai suntem in discutii cu alte companii pentru achizitii. Suntem aici sa crestem organic, dar in urmatorii ani este posibil sa mai facem achizitii”, a afirmat Adam Sawicki, directorul general al GTS Central Europe, grup cu afaceri totale de 384,5 milioane de euro si un profit operational de 86 de milioane de euro anul trecut pe pietele din Romania, Republica Ceha, Polonia, Solvacia si Ungaria.

Majoritatea achizitiilor au fost facute de GTS Central Europe in anii 2004-2005, in acea perioada fiind facute opt achizitii.

Pentru achizitia finalizata in urma cu doua zile, negocierile au inceput anul trecut, iar un contract initial a fost semnat in luna decembrie.

Pe aceasta tranzactie, GTS Telecom a fost asistata de casa de avocatura Popoviciu Nitu&Asociatii si compania de consultanta financiara Ernst&Young, iar Datek de DLA Piper si Deloitte.

GTS Telecom si Datek Telecom vor avea impreuna anul acesta venituri de peste 25 milioane de euro, a declarat Adam Sawicki.

In 2009, GTS Telecom, filiala locala a operatorului regional de servicii telecom, a avut afaceri de 19,7 milioane de euro si un profit operational de 5,2 milioane de euro.

Compania este al treilea furnizor alternativ de servicii fixe de telecomunicatii dupa operatorii RCS&RDS si UPC Romania, potrivit lui Dan Mihaescu, directorul general al GTS Telecom. Operatorul are in prezent 115 angajati.

Pe de alta parte, Datek Telecom este o companie infiintata in 1998 care in urma cu doi ani a avut afaceri de 5 milioane de euro si un profit net de 340.000 de euro, potrivit Ministerului de Finante.

“Era cea mai buna miscare pentru companie...Nu a fost o decizia luata pentru ca am fi avut probleme”, a afirmat Leonard Lichi (50 de ani), directorul general al Datek Telecom, companie cu 105 angajati descrisa de seful sau ca fiind "un business de familie"

Actionarii Datek Telecom sunt ZMH Active Limited din Cipru, potrivit celor mai recente date inregistrare la Registrul Comertului.

Totodata, GTS Telecom este detinuta de GTS Central European Holdings B.V (47,4%) din Olanda si de GTS Central European Holdings Limited (52,4%) din Cipru.

Conducerea GTS Central European Holding B.V. a fost preluat in mai 2008 de un consortiu de fonduri de investitii condus de Columbia Capital si M/C Venture Partners, ambele din Statele Unite ale Americii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri