Imprumutul a fost obtinut de la un consortiu format din banci europene. Mai mult de jumatate de jumatate din imprumut ar putea fi folosit pentru achizitii, cheltuieli de capital sau returnarea imprumuturilor de la actionari, iar restul pentru a refinanta creditele bancare existente.

„Faptul ca am combinat creditorii existenti cu noi banci pentru aceasta finantare, demonstreaza stabilitatea afacerii noastre. De la ultima noastra linie de credit din 2008, GTS si-a marit profitabilitatea si fluxul liber de numerar in fiecare an”, a declarat Gerald Grace, directorul general al GTS.

GTS Central Europe opereaza retele de fibra optica si centre de date in Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Compania are in jur de 40.000 de clienti (institutii guvernamentale, furnizori de retea, companii) la nivel regional.

GTS Telecom, filiala din Romania a companiei, a avut anul trecut venituri de 23,5 milioane de euro, la un nivel similar celor inregistrate in 2010. Pe de alta parte, profitul operational (EBITDA) a fost in jurul a 4,6 milioane de euro.