AFI Europe semneaza cu Bank Leumi un imprumut de 22 mil. euro pentru finantarea primei faze a proiectului de spatii de birouri AFI Tech Park

AFI Europe Romania a semnat un acord de finantare de 22 milioane de euro cu Bank Leumi Romania pentru dezvoltarea primei faze a AFI Tech Park, cel mai nou parc de afaceri pe care compania il dezvolta in prezent in Capitala.

AFI Tech Park, dezvoltat in 3 faze, ofera 56.000 mp inchiriabili pentru spatii de birouri clasa A, care vizeaza companii din pietele de FMCG, automotive, IT&C, BPO si piete de servicii comune. Prima faza a proiectului va fi livrata in trimestrul doi din 2018, oferind 20.000 mp inchiriabili pentru spatii de birouri si 2.000 mp de spatii comerciale, care includ World Class si magazinul 1 minute, care au semnat recent contracte de inchiriere.

Proiectul este dezvoltat aproape de centrul orasului, in imediata apropiere a hotelului JW Marriott si a Parlamentului Romaniei si va cuprinde doua cladiri de birouri P+8 si un turn de birouri de 14 etaje, avand peste 5.000 metri patrati de zone verzi.

"AFI Europe Romania are o relatie strategica excelenta si de lunga durata cu bancile, pentru finantarea proiectelor pe care le initiem. Ne bucuram inca o data ca Bank Leumi este partenerul nostru pentru faza 1 in AFI Tech Park, un proiect prin care intentionam sa deschidem o noua zona pentru dezvoltarea de birouri in Bucuresti. Faptul ca parcul de business este situat in centrul Bucurestiului si nu la periferiile orasului ii ofera avantajul unic cautat de companiile multinationale din Romania. Prin proiectele noastre actuale de dezvoltare, si anume: AFI Tech Park, mall-ul si birourile AFI Brasov si AFI City, primul nostru proiect rezidential pe care il vom demara in curand in Bucurestii Noi, AFI Europe isi continua expansiunea in Romania", spune David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Investitia totala pentru AFI Tech Park 1 este de peste 30 de milioane de euro. "Un serviciu unic pe care AFI Tech Park il ofera este o sala de conferinte de 400 metri patrati care va fi folosita de toti chiriasii cladirilor de spatii de birouri. Acest beneficiu duce la optimizarea costurilor chiriasilor, prin faptul ca nu mai gazduiesc astfel de sali mari in spatiul lor de birouri", se arata in comunicatul AFI Europe.

De asemenea, AFI Europe Romania va incepe in viitorul apropiat dezvoltarea a inca doua proiecte: unul va consta intr-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri patrati din Arad, a carui ancora va fi un hypermarket si un magazin tip „DYI”, iar cel de-al doilea, AFI City, un proiect rezidential amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri patrati din Bucurestii Noi (sectorul 1 din Bucuresti).

Citeste si:
AFI Europe România a continuat proiectele de dezvoltare, în ciuda...
AFI Europe România a...

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri