Reteaua de site-uri OLX din Argentina a vandut o parte dintre actiuni grupului media sud-african Naspers. Conducerea companiei sud-americane speran ca astfel va ajunge la o audienta globala mai mare, scrie cotidianul americanThe Wall Street Journal. Site-urile OLX sunt prezente in mai multe de 90 de tari printre care si Romania.
Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, insa potrivit TechCrunch.com, blog de informatii din domeniul tehnologiei, aceasta a fost intre 20 si 40 de milioane de dolari.

Reteaua de site-uri OLX fondata in 2006 si este disponibila in 40 de limbi din peste 90 de tari.

“E de remarcat numarul de anunturi din .ro prezente pe site, peste 300.000, precum si focusul Naspers pe zona de anunturi, licitatii”, afirma despre aceasta tranzactie Orlando Nicoara, directorul general al Apropo Media, divizia de internet a Mediafax Group, compania care reuneste afacerile de print, online, tipar si agentie de presa ale lui Adrian Sarbu in Romania.

Anul trecut, Naspers a cumparat Autovit.ro, cel mai mare site de vanzari de masini second-hand din Romania, insa grupul sud-african mai este prezent pe piata locala si prin platformele online Tizo.ro (noua denumire a platformei online aukro.ro) si Compari.ro.

OLX ofera servicii similare serviciului american Craiglist si este lider in ceea ce priveste anunturile publicitare online pe pietele din America Latina si Asia.

Grupul media Naspers care detine mai multe televiziuni si titluri de reviste investeste din ce in mai mult in online, conducerea conglomeratului cumparand recent o parte din grupul de internet rusesc Digital Sky Technologies (DST), actionarul majoritar al retelei de socializare Facebook. De asemenea, Naspers are participatii la producatorul de jocuri Zynga Game Network.

Sursa foto: www.olx.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri