"Facebook a inceput dezvoltarea unui telefon mobil", anunta publicatia TechCrunch, conform unor surse care sustineau ca reteaua de socializare urmarea ca prin crearea unui smartphone sa atace piata dominata de Google si Apple. Insa, potrivit eWeek, zvonurile sunt false.
Dupa cum arata TechCrunch, reteaua de socializare pregatea construirea soft-ului pentru telefon, urmand ca pentru partea de hardware compania sa apeleze la un producator specializat.

De asemenea, publicatia anunta ca doi angajati ai Facebook cu experienta in crearea de sisteme de operare, Joe Hewitt si Matthew Papakipos, lucreaza in secret la acest proiect.

Facebook a infirmat insa aceste zvonuri, prin cateva declaratii date Reuters si altor publicatii de IT, arata eWeek.

"Povestea spusa de cei de la TechCrunch nu este adevarata. Facebook nu construieste un telefon. Filosofia noastra, ca si companie, a fost aceea de a face in asa fel incat terminalele mobile si aplicatiile sa devina mai sociale", a declarat Jamie Schopflin, purtatorul de cuvant al companiei.

Cu toate acestea, se poate observa ca si Google a afirmat, in momentul in care au aparut zvonuri legate de dezvoltarea unui smartphone prorpiu, ca zvonurile sunt false.

Facebook are, in prezent, circa 500 milioane de utilizatori, din care in jur de 100 milioane folosesc reteaua sociala prin intermediul iPhone-ului, telefoanelor mobile dezvoltate pe platforma Android sau pe alte sisteme de operare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri