Facebook testeaza o aplicatie pentru telefoanele mobile cu conexiune slaba la Internet

Facebook testeaza o versiune simpla a "aplicatiei" sale pentru telefoane mobile, special facuta pentru dispozitivele care au o conexiune slaba la internet de viteza scazuta, mai ales pe pietele emergente, transmite AFP.

Aplicatia "Facebook Lite" este conceputa "pentru utilizatorii care dispun de conexiuni mobile 2G (prin intermediul unei retele de telefonie mobila de generatia a doua, de tipul GSM, n.r.) sau in zonele unde accesul la internet este limitat", a declarat un purtator de cuvant al Facebook pentru AFP. Aplicatia va permite utilizatorilor de telefoane mobile la preturi mici, care functioneaza pe baza sistemului de operare Android al Google si care este folosit de multi producatori de astfel de dispozitive la nivel mondial sa beneficieze de o incarcare mai rapida a fluxului de stiri (newsfeed) si a fotografiilor de pe Facebook, conform Mediafax.

Potrivit site-ului TechCrunch, aplicatia a fost lansata la sfarsitul saptamanii trecute, in mai multe tari din Africa si Asia, precum Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sri Lanka, Sudan, Zimbabwe si Vietnam. Noua aplicatie face parte din setul de masuri al Facebook pentru cresterea numarului de utilizatori, care ajunsese la sfarsitul lunii septembrie 2014 la 1,35 miliarde, la nivel global. Cele mai mari rezerve de crestere se afla in randul tarilor emergente.

Compania americana a lansat in trecut o versiune a retelei de socializare pentru persoanele care nu au un telefon mobil inteligent, ci unul cu functii de baza. De asemenea, Facebook sustine un proiect intitulat "internet.org", care vizeaza introducerea accesului la internet in regiunile defavorizate sau izolate de pe glob unde nu exista conexiune online.

Citeste si:
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit politicienii pentru reclamă în social...
INFOGRAFIC | Cât au cheltuit...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri