Google, proprietarul celui mai important motor de cautare din lume, considera ca piata chineza este in continuare foarte importanta pentru companie, potentialul de vanzari fiind urias, transmite Bloomberg.
Vicepresedintele operatiunilor din China, John Liu, a aratat ca Google este o companie cu activitati la nivel mondial care trebuie sa construiasca o platforma pentru facilitarea extinderii in strainatate a firmelor chineze, potrivit Mediafax.

"Exista un numar urias de companii mici si mijlocii in China si avem un potential urias sa le ajutam", a aratat Liu.

Google face angajari si intensifica eforturile de atragere a publicitatii, la sapte luni dupa ce compania a fost nevoita sa inchida site-ul Google.cn din cauza unui conflict legat de cenzura.

In martie, compania americana a inceput sa isi redirectioneze utilizatorii catre un site din Hong Kong, afirmand ca nu mai vrea sa respecte regulile referitoare la cenzura online.

Liu a declarat intr-o conferinta ca China este o piata unica pentru Internet, fara sa se refere direct la disputa companiei cu guvernul de la Beijing.

Licenta de operare a Google in China a fost reinnoita in iulie.

Liu anticipeaza ca utilizarea Internetului si a telefoniei mobile in China va creste de peste doua ori in urmatorii zece ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri