Un grup de hackeri care sustin organizatia WikiLeaks cat si pe fondatorul acesteia, Julian Assange, a blocat site-ul Mastercard, facand indisponibile serviciile online ale companiei in mai multe tari, printre care si Romania.
Actiunea hackerilor vine in urma deciziei Mastercard de a bloca donatiile pentru WikiLeaks prin intermediul serviciilor sale.

"Indisponibilitatea serviciilor Matercard din cursul zilei de ieri a avut impact asupra platilor online cu cardul din Romania. Cu toate acestea, situatia a fost remediata iar tranzactiile online cu carduri Mastercard au fost reluate in cursul serii de ieri", a precizat Antonio Eram, CEO Netopia Sistem, companie care detine mobilPay.ro, singura platforma din Romania care ofera plati online prin card bancar si plati prin SMS.

In acest moment, mobilPay proceseaza aproximativ 15.000 de tranzactii lunar, fiecare cu o valoare medie de 180 de lei. Serviciul a fost lansat in 2006 in zona platilor prin SMS, pentru ca in 2009 sa fie extins si in zona platilor online prin card bancar.

Grupul de hackeri numit "AnonOps" sustine ca, prin atacurile lansate, lupta impotriva cenzurii si a drepturilor de autor. Julian Assange, fondatorul WikiLeaks a fost arestat in Marea Britanie, saptamana aceasta, in urma unui ordin de retinere emis de autoritatile suedeze pentru agresiune sexuala.

Dincolo de Mastercard, printre victimele sustinatorilor WikiLeaks se mai numara si site-ul Postfinance.ch, filiala de servicii financiare a Postei elvetiene, care a decis sa inchida un cont al lui Julian Assange. Site-ul PayPal si blogul acestuia au fost, de asemenea, inactive pentru mai mult de 8 ore, dupa ce serviciul de comert electronic a blocat donatiile catre WikiLeaks.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri