Smartphone-urile pana in 200 de euro au fost cele mai solicitate telefoane in luna decembrie arata cele 22.000 de cautari de pe site-ul Mobime.ro.
In luna decembrie in topul cautarii telefoanelor au fost Nokia C3, Nokia X2, LG Optimus One. Samsung I9000 Galaxy S si Samsung I5500 Galaxy 5 sunt cele mai populare de la acest producator, in timp ce X8 si X10 au cele mai dorite dispozitive de la Sony Ericsson.

Astfel, terminale precum Samsung Galaxy S sau iPhone 4, in ciuda promovarii agresive nu au fost atat de cautate pe site-ul MobiMe.ro.
De asemenea, contrar asteptarilor, telefoanele la preturi scazute nu sunt foarte cautate.

“Oamenii sunt atrasi de telefoanele inteligente, puternic subventionate de operatori in combinatie cu abonamente de voce si internet. Acestia prefera sa scoata din buzunar mai multi bani pe luna, pentru a plati cat mai putin pentru un terminal sofisticat. Telefoanele ieftine sau chiar gratuite au fost chiar cele mai putin cautate”, mentioneaza Thea Popa, managerul de proiect al Mobime.ro.

Pe de alta parte, pentru ca si-au dorit telefoane cat mai performante foarte multi utilizatori au ales sa faca un nou contract cu operatorul de telefonie mobila. Astfel, clientii beneficiazade reducerea la pretul telefonului insa abonamentul nu este utilizat.

In topul rezultatelor comparatorului portalului se pozitioneaza abonamentele “Complet 250” si “Familia 1000” de la Vodafone, “Delfin 8, 4, sau 10” de la Orange si ”Perfect pentru tine” 2600 si 1300 de la Cosmote.

„Majoritatea abonamentelor din top 10 au valoare mica, insa cu multe minute in retea si nationale”, adauga Thea Popa.

Mobime.ro este singurul site care ofera detalii comparative privind tarifele de telefonie mobila si preturile la terminale atat cu conectare, cat si la prelungire de abonament sau la liber.

Site-ul a fost creat de o echipa de noua specialisti condusa de Razvan Bagiu, un tanar de 30 de ani, absolvent al Facultatii de Matematica din Bucuresti, care detine si CS Vision, producator de software cu afaceri estimate la 1,5 milioane de euro in acest an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri