Datorita cererii tot mai mari din strainatate pentru servicii de externalizare, conducerea filialei locale a grupului britanic de servicii si solutii informatice Endava se gandeste sa deschida in anii urmatori noi centre in orasele la Sibiu, Targu-Mures sau Timisoara.
„Sunt vizate pentru anii urmatori orasele Sibiu, Targu-Mures sau Timisoara. In momentul de fata ne aflam in stadiul de analiza a diverselor oportunitati, urmatoarea locatie urmand a fi decisa pana la finalul anului 2011”, a declarat pentru wall-street.ro Marian Popa (foto sus), managing director in cadrul Endava pentru regiunea Europei Centrala si de Est.

De asemenea, conducerea companiei isi doreste ca in urmatoarea perioada sa mareasca spatiul de birouri de care dispune in Romania de la aproximativ 2.500 la peste 5.000 de metri patrati. Compania a contractat in aceasta luna spatii de peste 1.200 metri patrati in doua dintre cladirile de business unde are activitati in Iasi si Cluj-Napoca.

Grupul cu sediul la Londra are in Romania patru centre in Cluj, Bucuresti si Iasi in care lucreaza in jur de 300 de oameni. Subsidiara de la Iasi a fost inaugurata in decembrie.

Extinderea din 2011, dar si din anii ce vor urma vine in contextul in care pietele occidentale sunt tot mai mult interesate de Romania datorita costurilor reduse pentru externalizarea serviciilor IT, a apropierii geografice si culturii similare.

In ciuda acestui fapt, industria locala de IT este in continuare in stagnare, iar in urmatorii doi ani va continua sa se mentina la acest nivel sau sa creasca imperceptibil, mai spune Popa.

Filiala locala a grupului de servicii si solutii informatice Endava a inregistrat anul trecut afaceri de 5,8 milioane de euro, in crestere cu 58% fata de anul anterior.

Printre clientii Endava Romania se numara IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSE Euronext, UBS, Banca Transilvania, BancPost, Aviva, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.

Pentru acest an conducerea companiei isi doreste mentinerea ritmului de crestere din 2010 si pana in iunie sa mai angajeze inca 200 de oameni.

In a doua jumatate a anului trecut Endava a angajat peste 100 de persoane, iar in urmatoarele luni conducerea doreste sa organizeze evenimente de recrutare la Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti.

“Planurile noastre pentru 2011 au in vedere dublarea capacitatii atat la Cluj si Iasi, cat si la Bucuresti. In 2011 vom incepe construirea unei unitatii operationale in Bucuresti, oras in care pana acum Endava a avut doar un centru de coordonare regionala si consultanta”, a explicat Valentin Metzger(foto jos), directorul executiv al Endava Romania.


Endava este un grup de servicii IT cu sediul in Londra si centre de livrari in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova, cu afaceri estimate sa ajunga in acest an financiar (iulie 2010-iunie 2010) la 36 de milioane de euro, comparativ cu 27 milioane de euro in anul fiscal anterior. Grupul are in prezent peste 600 de angajati, dintre care 300 sunt in Romania.

Cresterea Endava a fost determinata in principal de semnarea unor contracte noi cu clienti din Marea Britanie din domeniul financiar si al serviciilor online.

Endava livreaza solutii IT de business si servicii IT de outsourcing pentru clienti provenind din domeniul financiar-bancar, retail, telecomunicatii, media ori cluburi de fotbal din campionatul britanic de fotbal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri