Endava, companie de servicii IT, are circa 5.000 de angajati in intreaga lume, insa aproape jumatate dintre acestia sunt in Romania, in cladiri de spatii de birouri din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Pitesti, Timisoara si Targu Mures. Doar in cel mai mare oras din nord-estul tarii, Iasi, lucreaza nu mai putin de 450 de oameni pentru Endava si pentru care compania a inchiriat doua cladiri United Business Center din ansamblul urbanistic Palas. Astfel, daca in United Business Center 1 s-a mutat in 2010 si ocupa o suprafata de peste 3.100 mp, de anul trecut Endava s-a extins si intr-o cladire dedicata, care masoara circa 2.000 mp.

Arhitectura si amenajarea cladirilor a fost realizata de dezvoltator, insa designul interior a fost conceput si implementat de catre un designer contractat de Endava, care a lucrat impreuna cu echipa de office managers, pentru a asigura un design integrat, care sa corespunda nevoilor companiie. "De-a lungul timpului, am updatat designul sediului din United Business Center 1, pentru a-l moderniza, a suporta cresterea echipei din Iasi si pentru a-l adapta nevoilor colegilor nostri. Ne-am asigurat ca spatiul include, pe langa toata infrastructura necesara intr-o companie din domeniul IT, si elemente de decor inedite, zone de relaxare, o biblioteca, zone de video gaming etc", spun reprezentantii Endava.

Pentru sediul din cladirea dedicata, inaugurat in 2017, Endava a colaborat tot impreuna cu un designer de interior. Designul ambelor sedii incorporeaza elemente de branding si valorile Endava - Open, Adaptable, Thoughtful - elemente de decor si zone de relaxare care sa ii ajute pe angajatii companiei sa se deconecteze atunci cand au nevoie.

Endava Palas Iasi

"Una dintre valorile noastre este Open, astfel ca, toate birourile se afla in open space. La fel ca ceilalti colegi, Delivery Unit Manager-ul din Iasi nu are un spatiu delimitat. Cu totii lucram in open space, iar fiecare echipa are zona ei in spatiul comun, inclusiv echipa de Leadership, din care acesta face parte. Zona lor nu este marcata intr-un anume fel, ci cu aceleasi birouri ca restul colegilor", mai spun reprezentantii Endava.

Desi sunt in cladiri diferite, cele doua sedii au un design integrat si unitar, care reflecta cultura Endava. "Pentru ca suntem o companie globala, am ales sa reprezentam acest aspect in birouri prin denumirile salilor de sedinta – ex.: Monserrate, Times Square, Tower Bridge -, prin decorul inedit al acestora, in concordanta cu numele - ex.: Smallville are aspect de mic orasel, Jupiter este cu tematica astronomica, Romanian Athenaeum are tematica muzicala".

Endava Palas Iasi

Endava dispune de un numar de 28 de sali de sedinte, cu capacitati diferite, de la doua pana la cateva zeci de persoane. Angajatii companiei folosesc aceste sali si pentru a gazdui evenimente interne si externe, precum si intalniri ale comunitatilor de IT din Iasi.

Spre exemplu, in cea mai mare sala a fost gazduit, anul trecut, evenimentul Start-up Weekend, iar anul acesta, mai multe intalniri ale comunitatilor. In Iasi sunt in jur de 450 de angajati care lucreaza pentru Endava, in cele doua cladiri de spatii de birouri, insa obiectivul companiei este sa continue sa creasca echipa, pentru a sustine dezvoltarea la nivel global.

Endava Palas Iasi

De-a lungul timpului, angajatii au oferit feedback in ceea ce priveste amenajarea spatiului, indicand nevoia unor sali de sedinte mai mici, pentru discutii unu-la-unu, a unor sali mai mari, dotate cu minifrigidere, pentru vizite de clienti si sesiuni de lucru extinse etc. "La fiecare reamenajare, am luat in calcul propunerile lor si am incercat sa le indeplinim nevoile, astfel ca, acum, avem toate tipurile de sali", au precizat reprezentantii Endava.

In fiecare dintre cele doua cladiri de spatii de birouri, Endava a inclus si facilitati care sa ajute la crearea unui mediu de lucru productiv si placut, dar si la deconectarea si relaxarea colegilor. Astfel, a fost amenajata cate o sala de sport, unde angajatii pot juca tenis de masa, fussball, air hockey, jocuri video, pot boxa sau pedala pe biciclete de fitness. In cladirea in care compania s-a extins recent au fost amenajate si dusuri, pentru a sustine dorinta angajatilor de a folosi bicicleta pentru a veni la birou si a celor care merg la sala de sport dimineata.

Endava Palas Iasi

"Feedback-ul colegilor a contat in amenajarea biroului, pentru ca ei sunt cei care au cea mai buna viziune asupra utilizarii spatiului. Cultura noastra organizationala pune accentul si pe work-life balance si sanatatea fiecaruia dintre colegii nostri, iar in amenajarea birourilor am incercat sa luam cat mai mult in calcul aceste aspecte. Astfel, avem si cate un scaun de masaj in fiecare dintre cele doua sedii, tot la sugestia colegilor", arata reprezentantii Endava.

Endava Palas Iasi

"Amplasarea in centrul Iasului, in principalul complex de birouri al orasului, este cu siguranta unul dintre marile avantaje ale sediului. Este accesibil cu mijloacele de transport in comun, dar are si avantajul parcarii subterane, de care angajatii nostri pot beneficia. Este aproape de hypermarket, food court, restaurante si cafenele, astfel ca putem lua masa si face cumparaturile foarte usor, economisind timp. In ansamblul Palas este un hotel si un centru de sali de conferinte, ceea ce faciliteaza vizitele clientilor, ale colegilor din alte locatii Endava din lume si organizarea evenimentelor noastre", spun, de asemenea, reprezentantii Endava.

Angajatii companiei au si cate o bucatarie amenajata pe fiecare etaj al cladirilor. Angajatii isi aduc pranzul de acasa sau comanda mancare aici, dar, bineinteles, opteaza si pentru pauza de masa la restaurantele si cafenelele din ansamblul Palas sau la food court.

Endava Palas Iasi

De asemenea, nu exista un numar fix de locuri de parcare rezervat, in contextul in care, potrivit reprezentantilor Endava, parcarea nu este o problema in ansamblul Palas. La cerere, angajatii companiei pot incheia un contract de parcare cu compania care administreaza ansamblul Palas, iar costul parcarii le este decontat de catre Endava. In prezent, sunt aproximativ 250 de angajati care beneficiaza de acest abonament, potrivit companiei.

Endava este o companie de servicii IT publica, cu peste 17 ani de experienta in domeniu, lucrand cu unele dintre cele mai mari companii la nivel international din domeniile financiar-bancar, asigurari, telecomunicatii, media, tehnologie si retail. Prin solutiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation si Automation, Endava isi ajuta clientii sa atinga un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate si eficienta in activitatea lor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri