Aproximativ 2% dintre romanii care au intrat pe Internet in ultimele 12 luni au suferit pierderi financiare in urma unor atacuri de phishing, pharming sau din cauza folosirii incorecte a cardului bancar, in timp ce media UE se plaseaza la 3%, potrivit datelor prezentate de Eurostat.
Cel mai prost sta Letonia, unde 8% dintre utilizatorii de Internet au suferit in ultimele 12 luni pierderi financiare online, informeaza Mediafax.

Letonia este totodata statul membru UE cu cea mai scazuta rata de utilizare a software-ului de securitate IT (antivirus, firewall etc.), numai 62% dintre cei care acceseaza internetul luand aceasta masura de precautie.

Romania are o rata de utilizare a softurilor de protectie de 64%, sub media UE de 84%.

Un procentaj de 5% dintre utilizatorii de internet din Romania au raportat in ultimele 12 luni cazuri de abuz al informatiilor personale trimise online si alte incalcari ale intimitatii.

La nivelul UE, 31% dintre utilizatorii de internet si-au virusat calculatoarele in ultimele 12 luni, 4% au avut probleme in urma trimiterii pe net a informatiilor personale, iar 3% au inregistrat pierderi financiare.

Bulgarii s-au infectat cel mai des cu virusi (58%), in timp ce datele pentru Romania nu sunt disponibile in aceasta privinta. Bulgaria si Spania au inregistrat cele mai multe cazuri de abuz al informatiilor personale, iar Letonia si Marea Britanie se confrunta cel mai des cu pierderi financiare pe internet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri