Angajati ai unor companii precum Blackstone Group, BMW si BNP Paribas pleaca din Japonia, in timp ce autoritatile nipone fac eforturi sa raceasca reactoarele nucleare avariate grav de cutremur, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Blackstone, cel mai mare fond privat de investitii, a inchis pentru o saptamana biroul din Tokyo si a propus celor 28 de angajati sa se mute temporar, impreuna cu familiile, in alta parte, la alegere, a declarat o sursa apropiata situatiei.

BNP Paribas, cea mai mare banca franceza, i-a trimis pe cei circa zece angajati la Hong Kong si Singapore, a afirmat purtatorul de cuvant Daniel Boyd.

Citigroup a primit cereri din partea angajatilor pentru mutarea in alta parte, in timp ce BMW si ICAP au luat masuri pentru a transfera angajatii in regiuni mai sigure.

Un purtator de cuvant al Citigroup a declarat ca banca nu intentioneaza sa isi retraga angajatii din Japonia, dar ca are planuri de rezerva pentru mutarea unora dintre angajati in alte locuri, astfel incat sa asigure continuitatea activitatilor.

Companiile financiare importante din Japonia isi desfasoara activitatile in mod normal, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Bancherilor Internationali, care reuneste banci precum Goldman Sachs, Citigroup si Bank of America.

Banca germana WestLB a propus celor 20 de angajati ramasi la Tokyo optiunea de a lucra din strainatate, a declarat un purtator de cuvant al institutiei financiare.

BMW si Continental au anuntat ca isi muta angajatii din Japonia. Franta a inceput evacuarea din Japonia a cetatenilor sai, a declarat premierul Francois Fillon, in timp ce Germania a recomandat cetatenilor sa paraseasca aceasta tara.

Deutsche Lufthansa, al doilea mare operator aerian european, a suspendat zborurile spre si dinspre Tokyo si reorienteaza avioanele catre Nagoya si Osaka. Spre deosebire de Franta si Germania, Statele Unite nu au recomandat cetatenilor sa plece din Japonia.

A inceput operatiunea de racire a reactoarelor

Elicoptere ale armatei japoneze au varsat joi dimineata o importanta cantitate de apa peste doua reactoare ale centralei Fukushima, in incercarea de a raci barele de combustibil care ameninta sa intre in fisiune, potrivit imaginilor transmise de televiziunea publica NHK in direct.

Cat de sigure sunt centralele nucleare? Vezi ce spun specialistii romani

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri