Fitch Ratings a retrogradat ratingurile Portugaliei cu trei trepte, de la "A-" la "BBB-", in cazul datoriilor pe termen lung in valuta si moneda locala, iar cel pentru datoriile pe termen scurt de la "F2" la "F3" si le-a mentinut sub supraveghere cu perspectiva negativa.
Agentia a mentinut plafonul de tara la nivelul "AAA", se arata intr-un comunicat al Fitch, potrivit Mediafax.

"Severitatea retrogradarii, cu trei trepte, reflecta ingrijorarea Fitch ca, in urma anuntarii alegerilor generale pe 5 iunie, a scazut probabilitatea ca Portugalia sa obtina la timp sprijin financiar extern", a declarat Douglas Renwick, director pentru ratinguri suverane la Fitch.

Agentia considera ca sprijinul financiar extern este necesar pentru a spori credibilitatea consolidarii fiscale a Portugaliei si a reformelor economice.

In plus, revizuirea semnificativ in crestere a datelor privind datora publica din 2010 si a celor referitoare la deficitul bugetar (92,4% din PIB, respectiv 8,6% din PIB) au subrezit profilul financiar al Portugaliei si au scos in evidenta amploarea dificultatilor de consolidare a bugetului cu care se va confrunta noul guvern.

Fitch considera ca este necesar sprijin din partea Uniunii Europene si FMI pentru asigurarea unui finantari sustenabile si a increderii investitorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri