Economia Japoniei este in stare grava si nu-si va reveni prea devreme dupa cutremurul care a zguduit arhipelagul in luna martie, apreciaza guvernul nipon, citat de Reuters.
Seismul de pe 11 martie si valurile tsunami care au urmat au dus la restrictionarea furnizarii de energie electrica, la inchiderea uzinelor si scaderea accentuata a numarului de turisti, factori care au impins economia nipona in cea mai grava criza de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. In acest context, multi analisti anticipeaza ca economia va intra in recesiune in acest an, informeaza Mediafax.

Dezastrul a ucis 28.000 de persoane si a avariat sase centrale nucleare.

"Economia nipona se regaseste dintr-o data intr-o stare grava din cauza efectelor cutremurului", se arata intr-un raport guvernamental. Documentul mentioneaza ca increderea din sectorul serviciilor a scazut la niveluri record, atinse in timpul celei mai dificile perioade a crizei financiare globale.

Japonia se confrunta, totodata, cu ingrijorarile statelor vecine, printre care China, legate de pomparea in mare a apei radioactive provenite de la centrala nucleara Fukushima.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri