”Sesiunea parlamentara care a inceput ieri este o sesiune parlamentara, dupa parerea mea, extrem de importanta pentru evolutia Romaniei. Nu cred ca in 27 de ani de democratie a existat o situatie atat de grava asa cum este situatia de astazi a Romaniei. Un partid politic a promis in campanie ca vor curge rauri de lapte si miere si, la sase luni dupa preluarea puterii, nu numai ca nu ofera lapte si miere Romaniei, ci ofera pelin si ambrozie, dar nu ambrozia care era hrana zeilor, ci ambrozia care produce alergie”, le-a spus Ludovic Orban liderilor si parlamentarilor PNL, scrie News.ro.

El a trecut in revista ceea ce a numit ”politica de distrugere economica” dusa de PSD de cand a ajuns la Guvernare, spunand ca, dupa Ordonanta 13 si dupa ce a validat sloganul "noaptea ca hotii", acum are ca principala preocupare sa ia cat mai multe piei de pe oamenii care produc in Romania, de pe oamenii activi economic, de pe oamenii care muncesc, creeaza, construiesc, genereaza profit, care sunt activi.

”Uitati-va la datele de pe primele sase luni si veti vedea dimensiunea dezastrului - cresterea deficitului balantei comerciale cu peste 30%, existenta unui deficit bugetar de 6,2 miliarde, incasari mai mici la bugetul statului cu 5 miliarde, scaderea investitiilor pe totalul economiei investitiilor private cu peste 12%, scaderea dramatica a investitiilor publice, nu se mai poate vorbi despre un Guvern care sa sustina investitiile publice. Raspunsul pe care il da partidul de guvernamant la aceasta situatie, in loc sa fie un raspuns de stimulare economica, de motivare a celor care au capacitatea de a asigura dezvoltarea economica, a firmelor, a tuturor actorilor economici si sociali care pot sa genereze prosperitate raspunsul Guvernului este contrar, este unul clar si limpede: da cu biciul in calul care trage”, a mai declarat Orban.

Citeste si:

Liderul PNL le-a spus liberalilor prezenti la reuniunea de la Neptun ca partidul din care fac parte nu poate accepta sa priveasca toate masurile fiscale aberante pe care le introduce partidul de guvernamant si a precizat ca PNL, in sesiunea parlamentara care incepe, trebuie sa fie coloana vertebrala a opozitiei din societate la toate aceste masuri care risca sa puna pe butuci economia romaneasca.

”In afara de opozitia dura si clara pe care o astept din partea dumneavoastra ca parlamentari ai PNL, trebuie sa devenim ca partid politic un izvor de propuneri legislative care intr-adevar sa faca diferenta intre noi si partidul de guvernamant, sa arate ce fel de Romanie ne dorim noi in comparatie cu Romania corupta, saracita in mod programat si aflata intr-o stare de dominatie de tip feudal pe care o ofera partidul de guvernamant”, a conshis liderul PNL.

Sursa foto: Agerpres Foto