Romanii sunt foarte usor de influentat si alearga ca moliile la lumina becului dupa scandaluri si subiecte insignifiante dar “savuroase”. Romanii nu vad subiectele majore, cu adevarat importante, cele care CHIAR definesc viitorul tarii si implicit al fiecaruia dintre noi, daca au subiecte precum iubita lui Dragnea, mititeii de la Kaufland sau o “simfonie a lalelelor”.

Partidul Social Democrat a ascuns multe miscari decisive si extrem de importante pentru tara (si, in general, in folosul “celor-care-nu-mai-pot-fi-numiti-penali-pentru-ca-asta-ar-fi-discriminare!”) in spatele unor fumigene. Daca nu au fost create chiar de ei, atunci in mod sigur au multumit in gand providentei pentru unele “evenimente” usor de digerat, de inteles si de acceptat de opinia publica.

Romanului ii plac can-can-urile. Ne place sa nu sa zicem asta, acesta este adevarul. Subiecte “grele” precum pericolul asupra Pilonului II de pensii, cresterii inflatiei si a ROBOR-ului, modificarile Codurilor Penale care pune in pericol insusi statul de drept si democratia sau fluctuatiile cursului valutar reprezinta, pentru multi, pietre de moare greu de inteles si de digerat.

Asa ca acesti oameni isi intorc atentia catre fumigene, catre teme simple, aproape tangibile, cu care se pot identifica, ignorand intre timp subiectele CU ADEVARAT importante.

1. Unul dintre cele mai mari fumigene lansate in spatiul public, si care revine cu incapatanare de fiecare data cand trebuie sa acopere vreo mizerie mai mare, este cea a “familiei traditionale”. Este un non-subiect demn de perioada comunista, un “referendum” asupra unui subiect deja inchis in majoritatea tarilor civilizate pe care nici nu are sens sa il discutam.

Cel mai recent, non-subiectul care dezbina romanii a fost folosit de infractorul (si-nu-penalul) Liviu Dragnea pentru a gasi motiv sa cheme sustinatorii “familiei traditionale” intr-un “miting extraordinar” in strada. Intre timp, Dragnea s-a razgandit din motive de el stiute, mitingul (care probabil ar fi fost, de fapt, de sustinere a PSD-ului) fiind amanat.

2. Olivia Steer este deja un nume propriu sinonim cu fabulatiile. Cu toate acestea, cand Steer scrie pe Facebook ca rujeola nu exista, publicatiile se ingramadesc sa publice asa ceva. Suficient cat sa distraga atentia.

3. Carmen Dan a gasit un microfon in casa, prin care, spunea dumneaei, era ascultata. Un subiect ridicol, indelung dezbatut si care s-a terminat zilele trecute, la fel de ridicol. Ce am “invatat” din acest incident? Ceva ce deja stiam – faptul ca multi dintre ministrii Guvernului Viorica Dancila sunt cel putin nepotriviti rolurilor pe care le au.

4. Omul care nu a fost servit la Kaufland pentru ca ar fi vorbit in limba romana, in timp ce vanzatoarea i-a raspuns in maghiara. Un alt non-subiect care a acoperit media din Romania fix in perioada in care PSD reincepuse, cu febrilitate, atacurile impotriva justitiei.

5. Mititelul si lada de bere a lui Dragnea. Seful PSD a profitat de un dialog pe Facebook pentru a atrage/distrage atentia intregii prese si a opiniei publice catre o intalnire intre el si un taximetrist din Galati care a pierdut un pariu. In spatele acestui gest de can-can a fost inmormantat un simbol al luptei impotriva comunismului si lupta PSD impotriva justitiei a continuat.

6. Iubita mai tanara a lui Dragnea. Multi au ignorat complet pericolul celor declarate de Liviu Dragnea in cadrul adunarii generale a PSD de la Sala Palatului de acum cateva luni, fiind prea ocupati sa barfeasca pe marginea relatiei sale. Un non-subiect de care, iarasi, PSD profita si a profitat, ecourile nestingandu-se complet nici astazi.

7. Spitalul Metropolitan. Un spital care s-a micsorat pe masura ce Gabriela Firea a realizat ca este incapabila de construirea lui (multi bani ducandu-se catre clientela politica, statui, petreceri si, per total, nimic cu adevarat util bucurestenilor) si care are ca termen de finalizare “pana in 20 de ani”, adica ridicol de mult.

Gabriela Firea a aruncat cu multiple promisiuni inclusiv in timpul mandatului sau, incercand astfel sa acopere faptul ca, in practica, nu a realizat nimic util pentru bucuresteni.

8. Simfonia lalelelor. Este grav ce s-a intamplat in cadrul acelei faimoase (din pacate) simfonii a lalelelor din Pitesti, la care a participat si Viorica Vasilica Dancila. In paralel, ea ignora protestele din fata Guvernului dar si apelul telefonic dat de seful statului. Opinia publica/media s-a indreptat catre balciul sinistru si comunistoid de la Pitesti.

9. Iohannis pe bicicleta. De data aceasta subiectul principal este chiar seful statului, care a atras atentia prin faptul ca a iesit de cateva ori pe bicicleta, indreptandu-se spre Cotroceni. Au fost aflate inclusiv marca, pretul si eventual si seria acelei biciclete.

10. Tramvaiul suspendat, pistele de bicicleta, redenumirea Parculuni Herastrau etc. – toate fumigene, unele de-a dreptul Science Fiction, aruncate de Gabriela Firea in spatiul public pentru distragerea atentiei si devierea atentiei de la incapacitatea sa de a conduce un oras.

Aceasta lista nu este nici pe departe exhaustiva. Ce alte fumigene au atras romanii in acest an si jumatate? Va invitam sa comentati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri