Pretul petrolului Brent a scazut sub 123 de dolari pe baril, iar cotatia de referinta pe piata americana a coborat cu mai mult de un dolar, la circa 109 dolari pe baril, pe fondul temerilor ca preturile ridicate afecteaza cererea, dupa ce Arabia Saudita a redus productia, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Arabia Saudita sustine ca piata este supra-aprovizionata cu petrol si a redus in consecinta productia cu 800.000 de barili pe zi, la 8,292 de milioane de barili pe zi in luna martie, a declarat duminica ministrul saudit al petrolului, Ali al-Naimi.

Oficialitatile din Kuweit au comentat luni ca preturile ridicate ale petrolului ar putea reprezenta o povara economica semnificativa pentru statele dependente de import.

Pretul petrolului Brent a coborat cu 55 de centi pana la ora 8:30 GMT (11:30 ora Romaniei), la 122,9 dolari pe baril, iar referinta pentru piata americana s-a redus cu 70 de centi, la 108,96 dolari pe baril, dupa ce scazuse anterior cu peste un dolar, la un minim al zilei de 108,55 dolari pe baril.

Analistul Commerzbank Carsten Fritsch a declarat ca piata merge in jos in urma declaratiilor din partea Arabiei Saudite.

Naimi a avrtizat luni ca economia globala prezinta in continuare slabiciuni.

Pretul petrolului a scazut in prima parte a saptamanii trecute din cauza temerilor ca aprecierea puternica a barilului din ultimele luni afecteaza cererea, dar au revenit spre weekend in urma datelor incurajatoare din economia americana.

Cotatia Brent a atins in cursul lunii aprilie un maxim al ultimelor 32 de luni, la 127,02 dolari pe baril.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri