Aviva, cel de-al doilea asigurator din Marea Britanie, a anuntat ca veniturile inregistrate din vanzarile de asigurari in primul trimestru din 2011 au scazut cu 14%, comparativ cu aceeasi perioada de anul trecut, relateaza Wall Street Journal.
Veniturile au scazut la 8,76 miliarde lire sterline pana la data de 31 Martie,14% mai putin fata de cele 10,17 miliarde lire sterline din primul trimestru al lui 2010, au declarat reprezentantii companiei.

Motivul acestei contractii a fost motivata de evolutia negativa a activitatii economice la nivelul Europei si de retragerea asiguratorului de pe piata din Statele Unite.

Asigurarile generale si de viata au inregistrat o crestere de 9% a primelor subscrise, de la 2,46 miliarde de lire la 2,7 miliarde de lire.

“Suntem de parere ca orientarea Aviva catre imbunatatirea ratei de profit o va ajuta sa isi mareasca veniturile in cadrul pietelor unde deja isi desfasoara activitatile, lucru care inca nu este vizibil in valoarea actiunilor sale”, declara Nick Holmes, analist in cadrul Nomura.

La nivelul Marii Britanii produsele de asigurare au intrunit 2,51 miliarde lire sterline, cu 2% mai putin fata de 2010.

In Europa vanzarile s-au diminuat cu 24% la 3,25 miliarde lire sterline, dupa ce Aviva s-a axat pe promovare asigurarilor unit-linked, care fata de asigurarile clasice ofera si o componenta investitionala.

Pe piata nord-americana vanzarile au scazut cu 21% la 786 milioane lire sterline si au crescut cu 4% pe piata din Asia la 426 milioane lire sterline.

Grupul britanic, prezent pe piata romaneasca din anul 2000, detine in prezent Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri