Guvernul Greciei se asteapta ca parlamentul de la Atena sa voteze un plan de austeritate pe termen mediu convenit cu UE si FMI. Adoptarea acestuia reprezinta o conditie a unui nou pachet de ajutor financiar extern, pana la sfarsitul lunii iunie, a declarat un important oficial guvernamental.
Un al doilea oficial a negat posibilitatea organizarii unui referendum pentru planul de austeritate si a reluat asigurarile guvernului ca nu va incerca sa organizeze alegeri anticipate in pofida protestelor zilnice impotriva reducerilor de cheltuieli, noteaza Mediafax.

Executivul intentioneaza, de asemenea, sa reduca taxa pentru companii si TVA din 2012, a spus primul oficial citat, indicand astfel acceptarea unei concesii cerute de opozitie pentru sprijinirea programului de austeritate.

Totusi, aceste masuri nu vor face parte din planul economic pe termen mediu, a spus el, dupa o sedinta de guvern maraton, care a inceput luni si s-a incheiat marti.

"Parlamentul va vota asupra planului pe termen mediu pana la sfarsitul lunii iunie. Va fi votat pe ansamblu", a declarat oficialul.

Unii membri ai partidului de guvernamant PASOK au cerut ca fiecare parte a planului, care prevede masuri noi de austeritate in valoare de 6,4 miliarde de euro si vanzari de active pentru acest an, sa fie votata separat.

Votarea intregului plan impiedica respingerea unora dintre masurile propuse, noteaza Reuters.
UE a cerut tuturor partidelor din Grecia sa ajunga la un consens asupra planului pe termen mediu, care se intinde si dupa alegerile programate in 2013.

Atena a convenit, vineri, asupra unui nou ajutor financiar, care sa inlocuiasca pachetul de imprumuturi in valoare de 110 miliarde de euro convenit anul trecut.

Sursa imagine: sxc.hu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri