Avearea milionarilor la nivel mondial a crescut cu 9,7% anul trecut, la un nou record, de 42.700 miliarde de dolari, iar Asia a depasit pentru prima data Europa la numarul de milionari si in cativa ani ar putea devansa Statele Unite, potrivit unui studiu al Merrill Lynch-Capgemini, citat de Mediafax.
Sustinut de cresterea economica din China si India, numarul milionarilor din Asia-Pacific a crescut cu 10%, la 3,3 milioane, in urma Americii de Nord - 3,4 milioane, dar inaintea Europei - 3,1 milioane, potrivit studiului "Bogatia la Nivel Mondial".

Averea totala a crescut in Asia cu 12% anul trecut, la 10.800 de miliarde de dolari, peste Europa, si ameninta sa depaseasca Statele Unite si Canada, unde cresterea a fost de 9%, la 11.600 de miliarde de dolari.

Numarul persoanelor cu active care pot fi investite de peste un milion de dolari, excluzand resedinta de baza, a urcat anul trecut cu 8,3%, la 10,9 milioane.

In randul celor foarte bogati, cu peste 30 de milioane de dolari disponibili pentru investitii, evolutia a fost chiar mai buna decat cea a milionarilor. Numarul acestora a crescut cu 10%, la 103.000, in timp ce averea lor adunata s-a majorat cu 11,5%, la 15.000 de miliarde de dolari.

Studiul noteaza ca diferenta dintre bogati si restul lumii continua sa creasca, situatia fiind evidenta chiar si in randul milionarilor, unde cei foarte bogati, desi reprezinta ca numar doar 1% din total, controleaza o treime din averea totala de 42.700 de miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri