Criza din Grecia s-ar putea intinde si in Statele Unite, prin intermediul pietelor interbancare, mai ales daca sunt afectate bancile europene, au declarat oficiali ai Fondului Monetar International (FMI), citati de Reuters.
"Fondurile mutuale (americane, n.r.) active pe pietele interbancare au expunere in Europa", a afirmat John Lipsky, prim-adjunct al directorului general, anunta Mediafax.

Unii intermediari financiari din SUA depind de pietele interbancare pentru a-si asigura fonduri, dar Rezerva Federala americana asigura o sursa de finantare disponibila imediat, a daugat Lipsky.

Riscul major al unei extinderi a crizei din Grecia vine din partea bancilor europene, considera Gian Maria Milesi-Ferretti,economist la FMI.

"Canalul de transmisie prin intermediul fondurilor mutale de pe pietele interbancare ar fi deschis, iar situatia ar deveni si mai periculoasa in cazul unei extinderi a crizei la bancile importante din Europa, deoarece acestea u o activitate importanta in dolari", a spus economistul FMI.

Parlamentul elen a aprobat, miercuri, un pachet de masuri de austeritate in valoare de 28 de miliarde de euro, insa legea de implementare a acestuia si un program de privatizari in valoare de 50 de miliarde de euro vor fi votate joi.

Masurile sunt ncesare pentru ca Grecia sa primeasca o transa de 12 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, parte a pachetului de imprumuturi in valoare de 110 miliarde de euro stabilite anul trecut. Guvernul elen are nevoie de finantare externa pentru a evita intrarea in incapacitate de plata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri