In ultimii zece ani mai multe tari din Europa si SUA s-au confruntat cu atacuri armate. Peste 170 de persoane au murit, printre tarile care au fost cel mai des vizate de astfel de incidente numarandu-se SUA, Marea Britanie sau Finlanda, arata un clasament realizat de Telegraph.co.uk.
Noiembrie 1990 – Noua Zeelanda
Un terorist ucide 11 persoane intr-un moment de furie in oasul Aramona. Este ucis dupa 24 de ore de catre politie.

Septembrie 1995 – Franta
Un tanar de 16 ani ucide cu o carabina 16 oameni in orasul Cuers. Motivul care a stat la baza actelor sale: o neintelegere cu parintii.

Martie 1996 – Marea Britanie
Atacatorul Thomas Hamilton a intrat intr-o scoala din orasul scotian Dunblane si a impuscat mortal 16 copii si pe educatoarea lor, dupa care s-a sinucis.

Aprilie 1999 – SUA
Doi adolescenti inarmati au atacat liceul Columbine din Denver, impuscand 13 studenti si angajati ai scolii, dupa care s-au sinucis.

Iulie 1999 – SUA
Un terorist a ucis noua persoane care lucrau in doua case de schimb din Atlanta. Anterior si-a ucis sotia si cei doi copii. S-a sinucis dupa 5 ore de la atac.

Iunie 2001 – Nepal
Opt membri ai familiei regale au fost ucisi intr-un masacru pus la cale de printul Dipendra, care s-a sinucis dupa cateva zile de la incident. Fratele sau mai tanar a murit dupa atac, numarul victimelor ridicandu-se la 10.

Aprilie 2002 – Germania
Robert Steinhauser, un tanar de 19 ani din Erfurt (estul Germaniei) a deschis focul dupa ce a declarat ca nu va participa la un examen de matematica. A ucis 12 profesori, o secretara, doi elevi si un politist, dupa care s-a sinucis.

Octombrie 2002 – SUA
John Muhammad si Lee Malvo au ucis 10 persoane intr-un atac specific lunetistilor, terorizand zona Washington DC.

Aprilie 2007 – SUA
Virgina Tech, o universitate din Blacksburg, Virginia, a devenit locul celui mai sangeros atac din istoria SUA, un terorist ucigand 32 de persoane. Ulterior, atacatorul s-a sinucis.

Noiembrie 2007 – Finlanda
Pekka-Eric Auvinen a omorat sase studenti, pe infirmiera si pe directorul liceului Jokela, din apropiere de Helsinki.

Septembrie2008 – Finlanda
Studentul Matti Sari a deschis focul intr-o scoala din Kauhajoki, in nord-vestul Finlandei, ucigand noua studenti si un angajat, dupa care s-a sinucis.

Martie 2009 – Germania
Un atacator in varsta de 17 ani, imbracat intr-un echipament de lupta, a ucis noua studenti si trei profesori ai unei scoli din apropiere de Stuttgart. In plus, a omorat o persoana de la o clinica din zona. A fost ucis intr-o actiune a politiei.

Iunie 2010 – Marea Britanie
Derrick Bird a deschis focul asupra locuitorilor din cateva orasele din districtul Cumbria. 12 oameni au fost ucisi si alti 11 raniti. Dupa atac, Bird s-a sinucis.

August 2010 – Slovacia
Un terorist a impuscat mortal sase membri ai unei familii si o alta femeie, in capitala Bratislava, dupa care s-a sinucis. Alte 14 persoane au fost ranite.

Iulie 2011 - Norvegia

Bilantul atentatului cu bomba comis vineri, 22 iulie, in centrul capitalei norvegiene si al atacului armat din apropiere de Oslo, care a vizat o scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist aflat la putere, a crescut la cel putin 92 de morti.

In acea zi, Anders Behring Breivik, 32 de ani, un “fundamentalist crestin” a aparut pe insula Utoya, unde avea loc scoala de vara a organizatiei de tineret a Partidului Laburist, echipat ca si politist. A deschis focul asupra tinerilor dupa ce le adresase cateva cuvinte in norvegiana.

Potrivit autoritatilor, Breivik ar fi fost vazut in zona unde a avut loc atacul cu bomba inainte cu doua ore de producerea atactului armat din Utoya.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri