Premierul Viorica Dancila a fost intrebata de jurnalisti, marti, in ziua cand se implinesc trei ani de la tragedia din Clubul Colectiv, daca are un mesaj pentru victime, insa ea nu a raspuns intrebarii si a plecat glont.

Viorica Dancila a raspuns intrebarilor jurnalistilor despre evaluarea ministrilor Cabinetului sau si despre eventuala remaniere guvernamentala, precum si despre preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului UE de la 1 ianuarie.

La final, ea a fost intrebata de un jurnalist daca are un mesaj pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv, din urma cu trei ani. Viorica Dancila nu a raspuns si a plecat, noteaza Digi24.

Astazi se implinesc trei ani de la una din cele mai mari tragedii din istoria recenta a Romaniei – incendiul din clubul Colectiv. Dupa seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri si-au pierdut viata, iar alti aproape 200 au fost raniti. Chiar si acum, supravietuitorii inca se lupta cu ranile, cu operatiile si cu cosmarurile traite in zilele urmatoare incendiului. „Nu avem nimic”, spun ei, nici spitale pentru arsi, nici pansamente speciale, nici empatie din partea medicilor.

In seara de 30 octombrie 2015, cateva sute de tineri se aflau in clubul Colectiv din fosta fabrica Pionierul din Bucuresti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care isi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, in timpul concertului izbucneste un incendiu din cauza unor artificii de pe scena, iar focul se extinde rapid in cateva secunde.

In acea noapte, 27 de tineri si-au pierdut viata, iar alti 162 au fost raniti si transportati la unsprezece spitale din Bucuresti. In saptamanile care au urmat, 37 dintre supravietuitori au murit in spitale. In vara anului trecut, un alt supravietuitor din Colectiv, a carui prietena si-a pierdut viata in incendiu, a murit. Bilantul - 65 de morti. Tanarul, a carui prietena a murit in Colectiv, s-ar fi sinucis. "Este vorba de un baiat ale carui traume au continuat, asa cum continua in cazul tuturor victimelor din Colectiv", spunea atunci Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv.

Au fost incepute anchete penale in cazul Colectiv, dar la trei ani de la tragedie nu exista niciun vinovat.

In apropierea fabricii Pionierul, acolo unde functiona clubul Colectiv, vor avea loc marti doua slujbe de pomenire. Prima va avea loc la biserica Sfantul Nicolae – Brosteni, incepand de la ora 10.00, daca vremea va permite, in fata monumentului funerar ridicat de Arhiepiscopia Bucurestilor. Al doilea parastas va avea loc, incepand de la orele 11.00, in Piata Bucur.

Marti seara, victimele tragediei din Colectiv vor fi comemorate prin „marsul Chitarelor”, care incepe in Piata Unirii, spre Piata Bucur.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri