Premierul Viorica Dancila a declarat, marti dimineata, ca evaluarea Cabinetului este gata, insa nu vrea sa precizeze ce ministri sunt vizati de remaniere, intrucat asteapta sedinta Comitetului Executiv National al PSD, in cadrul careia se vor lua deciziile, pentri ca guvernul este "unul politic".

"Urmeaza sa expun aceasta evaluare in Comitetul Executiv National. Vom hotari impreuna cand va avea loc sedinta", a explicat Dancila, marti, la Parlament.

Intrebat ce ministri ar putea sa ramana fara functii, prim-ministrul a refuzat sa dea nume, insa a precizat cum se va decide, scrie Ziare.com.

"Nu va pot da nume. Evaluarea s-a facut in functie de masurile din programul de guvernare. Eu prezint evaluarea, dar trebuie sa avem si vot din punct de vedere politic, sa vad care este parerea si sustinerea fiecaruia din Comitetul Executiv. Nu pot sa zic 'vor pleca atatia sau raman atatia'", a adaugat Viorica Dancila.

Ea a reiterat ca decizia de remaniere se va lua "combinat", tinandu-se cont de sustinere politica si evaluare.

"Vom avea o discutie pe fiecare minister in parte", a mai afirmat Dancila.

In plus, premierul a mai spus ca inca nu a fost stabilita o data pentru sedinta CExN, insa este "necesar ca intr-o saptamana sa o avem".

Care sunt zvonurile: cine pleaca?

De cateva saptamani in spatiul public se vehiculeaza numeroase variante pentru remaniere. Se vorbeste despre ministri care vor pleca definitiv, dar si despre unii care vor schimba ministerele.

Astfel, conform unor surse, Lia Olguta Vasilescu ar urma sa ajunga la Ministerul Dezvoltarii. Ioana Bran ar urma sa fie inlocuita de Matei Calin la Sport. In locul lui Paul Stanescu ar urma sa fie numit Nicolae Badalau, iar Rovana Plumb ar urma sa ajunga la Ministerul Muncii.

Felix Stroe s-ar intoarce la Ministerul Trasporturilor in locul lui Lucian Sova, iar Ecaterina Andronescu la Educatie.

Nici Danut Andrusca nu ar mai ramane la Ministerul Economiei. De asemenea, conform altor voci, nici George Ivascu, ministrul Culturii, sau Bogdan Trif, ministrul Turismului, nu si-ar mai pastra portofoliile.

Situatia pare a fi tensionata si in privinta lui Mihai Fifor, ministrul Apararii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri