Profitul net al grupului francez Danone, cel mai mare producator de iaurt din lume, a crescut usor in primul semestru, de la 838 milioane euro anul trecut la 861 milioane euro, insa s-a situat sub asteptarile analistilor, ca urmare a costurilor mai mari cu finantarea si materiile prime, scrie Mediafax.
Analistii consultati de Bloomberg anticipau un profit de 899 milioane de euro.

Costurile mai mari, atat ale laptelui cat si ale plasticului, au avut "un impact negativ deosebit" in prima jumatate a anului, a anuntat, joi, grupul, adaugand ca efectul ar trebui sa fie mai putin pronuntat in ultimele sase luni ale anului. Danone a combatut efectele de majorare a acestor costuri prin reducerea cheltuielilor si cresterea preturilor la produse.

Avansul vanzarilor in termeni comparabili, excluzand impactul cursului valutar si efectul renuntarii la unele active, a fost de 8,8% in trimestrul al doilea, depasind asteptarile analistilor pentru un avans de 7,9%. La semestru, Danone a raportat o crestere a vanzarilor de 8,7%, in termeni comparabili, de la 8,4 miliarde de euro anul trecut la 9,73 miliarde de euro.

In Europa, vanzarile au crescut cu 4% in ianuarie-iunie, de la 4,7 miliarde de euro in primele sase luni ale anului trecut la 5,54 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri