Rata Euribor la trei luni a scazut la 1,564%, cel mai redus nivel din ultimii doi ani, la o zi dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) si-a anuntat intentia de a injecta bani in piata pentru sustinerea lichiditatii, in timp ce criza datoriilor de stat impiedica ridicarea dobanzilor, informeaza Mediafax.
Dobanda cheie de pe piata interbancara pentru euro a inregistrat astfel cea mai abrupta scadere din iunie 2009.

Deoarece a limitat achizitiile de obligatiuni anuntate joi la tarile de la "periferia" zonei euro, BCE nu a reusit sa linisteasca pietele, iar scaderile inregistrate vineri pe marile burse din intreaga lume sugereaza temerile investitorilor ca criza datoriilor de stat va scapa de sub control, transmite Reuters.

Rata Euribor la sase luni a coborat la 1,764%, iar cea la 12 luni s-a retras la 2,106%.

Joi, 4 august, dobanda Euribor la trei luni era de 1,602%, cea la sase luni de 1,812%, iar cea la 12 luni la 2,173%.

Potrivit Reuters, excesul de lichiditate in euro de pe piata financiara este de circa 82 miliarde euro.

Banii nu circula "normal" in zona euro, din cauza temerilor privind extinderea crizei datoriilor de stat catre Italia si Spania.

Ratele Euribor sunt stabilite zilnic de Federatia Bancara a Uniunii Europene, la scurt timp dupa ora 9 GMT (12 ora Romaniei).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri