Veniturile totale Allianz au ajuns la 2.072 milioane de euro in primul semestru din 2011, in timp ce profitul net al companiei germane s-a dublat, ajungand la 1.200 de milioane de euro.
Veniturile totale ale companiei au ajuns la 2.072 milioane de euro in primele sase luni ale anului, comparativ cu 2.0421 milioane de euro in prima jumatate a anului 2010.

Profitul operational a crescut cu 54 la suta, la 144 milioane de euro, comparativ cu 941 milioane de euro in aceeasi perioada a anului anterior, iar profitul net s-a dublat, ajungand la valoarea de 1.200 de milioane de euro, de la 601 milioane de euro in perioada ianuarie-iunie a anului anterior.


Contractia pietelor a redus veniturile Allianz din Romania

Activitatea de asigurari generale in Europa Centrala si de Est a inregistrat prime brute subscrise de 1.398 milioane de euro, in usoara crestere in primele sase luni ale anului 2011, comparativ cu 1.390 milioane de euro in perioada ianuarie-iunie 2010.

In timp ce operatiunile Allianz in Ungaria si in Romania au inregistrat niveluri mai scazute ale veniturilor din cauza contractiei pietelor si a competitiei acerbe la nivelul preturilor pe fondul conditiilor economice dificile, Allianz a inregistrat cresteri semnificative de venituri in alte piete, in special in Republica Ceha, Polonia si Rusia.

Profitul operational semestrial aferent afacerilor de asigurari generale in intreaga regiune s-a ridicat la 82 milioane de euro, indicand o crestere de 46 la suta, fata de cele 56 milioane de euro in primele sase luni ale anului 2010. Principalul motor al imbunatatirii profitabilitatii a fost rata combinata, care a ajuns la 96,6% in prima jumatate a anului 2011, de la 99,8% in anul anterior.

Se face remarcat rezultatul din Slovacia, cu 44 milioane de euro profit operational in primele sase luni ale acestui an, fata de 20 de milioane de euro in prima jumatate a lui 2010. Imbunatatirea semnificativa a profitabilitatii este consemnata dupa includerea daunelor generate de inundatiile din vara, intamplate la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2011, in urma carora Allianz a platit despagubiri de 1,8 milioane de euro pentru clientii afectati.

Crestere puternica pe Rusia

Primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de viata si de sanatate in Europa Centrala si de Est s-au ridicat la 609 milioane de euro in primele sase luni ale anului 2011, comparativ cu 608 milioane euro in aceeasi perioada a anului anterior.

Allianz a inregistrat o crestere puternica in Rusia, cu subscrieri mai mari cu 88 la suta, pana la un nivel de 24 de milioane de euro si, de asemenea, in Republica Ceha, unde cresterea veniturilor a fost de 13 la suta, pana la 84 milioane de euro. Un mediu economic plin de provocari a afectat negativ activitatile de asigurari de viata si sanatate ale Allianz in Ungaria, acolo unde veniturile din prime au scazut cu 18 la suta, pana la 108 milioane de euro, desi a fost derulata cu succes o campanie de promovare a produselor cu prima unica.

Profitul operational a scazut la 39 milioane de euro, comparativ cu 45 milioane de euro in prima jumatate a anului 2010, in primul rand din cauza situatiei din Ungaria.

Activele fondurilor de pensii din regiune au crescut cu 10


In prima jumatate a anului 2011, activitatile Allianz derulate in Europa Centrala si de Est in domeniul administrarii fondurilor de pensii si al administrarii activelor au inregistrat evolutii pozitive in fiecare tara, cu exceptia Ungariei, acolo unde s-a consemnat o renationalizare a fondurilor de pensii private obligatorii, avand ca rezultat transferul catre stat in al doilea trimestru al anului a 1,4 miliarde de euro reprezentand active de pensii.

Activele in administrarea Allianz aferente celorlalte operatiuni pe segmentul fondurilor de pensii din regiune au crescut cu 10 la suta in prima jumatate a anului.

Pe parcursul primelor sase luni ale anului 2011, operatiunile de gestionare a activelor derulate de Allianz in ECE au inregistrat o crestere de 20 la suta in ceea ce priveste volumul de active in administrare apartinand tertilor, ajungand la un nivel de 0,9 miliarde de euro.

Combinate, activele aferente fondurilor de pensii si cele aprtinand tertilor incredintate Allianz spre administrare au ajuns la 8,0 miliarde de euro la sfarsitul lunii iunie 2011, fata de 8,6 miliarde de euro la sfarsitul anului 2010. Excluzand statisticile referitoare la Ungaria, afacerile de administrare a fondurilor de pensii si a activelor au crescut cu 11 la suta.

Allianz este prezent in Romania prin intermediul Allianz-Tiriac, cu operatiuni in domeniul asigurarilor si pensiilor private.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri