Germania l-a propus pe secretarul de stat din Ministerul Finantelor Joerg Asmussen pentru a-l inlocui pe Juergen Stark in consiliul executiv al Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat, ministrul de Finante, Wolfgang Schaeuble, citat de Reuters.
Stark, germanul cu cea mai inalta functie la BCE, a anuntat pe 9 septembrie ca va demisiona, decizia fiind motivata, potrivit unor surse, de divergentele cu majoritatea membrilor conducerii institutiei in privinta programului de achizitie de obligatiuni guvernamentale al bancii, scrie Mediafax.

"Guvernul german l-a anuntat pe seful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ca il propune pe Asmussen pentru a-i succeda lui Stark", a declarat Schaeuble intr-o conferinta de presa organizata in contextul participarii la reuniunea G8 de la Marsilia.

Reuters, citand surse, l-a prezentat pe Asmussen de vineri ca inlocuitor probabil al lui Stark.

Juncker, seful Eurogroup, organizatie care reuneste ministrii de Finante din statele zonei euro, a afirmat ca Asmussen ar fi o alegere excelenta pentru consiliul executiv al BCE.

"Euro nu poate fi salvat de o singura persoana, dar Asmussen ar fi cu siguranta omul potrivit", a spus Juncker.

Secretarul de stat, figura centrala a masurilor adoptate de Germania in privinta crizei din zona euro, a declarat ca este pregatit sa accepte provocarea de a asigura stabilitatea economica a zonei euro.

Intrebat daca a fost luat prin surprindere de decizia lui Stark, Schaeuble a spus: "Nu. Dar din pacate, din cauza independentei BCE, incercarile noastre de a-l convinge sa nu demisioneze au esuat".

Sefii finantelor statelor din G8 s-au intalnit la o zi dupa intrunirea liderilor G7 la Marsilia, pentru a promite un raspuns coordonat la incetinirea recuperarii economiei mondiale, dar au oferit putine detalii necesare calmarii pietelor financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri