Agentiile de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), Moody's si Fitch au pus sub supraveghere ratinguri ale UBS, dupa ce grupul elvetian a anuntat ca a inregistrat pierderi de circa doua miliarde de dolari din cauza tranzactiilor neautorizate ale unui trader, transmite Bloomberg, preluat de agentia de stiri Mediafax.
Analiza "se va concentra pe vulnerabilitatile managementului de risc si controlului la UBS, dupa ce acestea au devenit evidente din nou", potrivit unui comunicat Moody's. S&P a anuntat ca va lua o decizie asupra ratingurilor grupului dupa ce vor fi disponibile mai multe detalii referitoare la frauda care a provocat pierderile.

Pierderea de doua miliarde de dolari ar fi "suportabila" pentru UBS daca este confirmata la actualul nivel, de doua miliarde de dolari, potrivit agentiilor de rating.

Politia din Londra a arestat, joi, un trader al grupului in legatura cu frauda. Situatia este, inca, analizata, dar pierderile sunt estimate la circa doua miliarde de dolari, a anuntat UBS.

In timp ce analiza S&P vizeaza calificativul pentru credite pe termen lung al UBS, cea a Moody's tinteste ratingurile pe temren lung pentru depozite si credite, respectiv cel de stabilitate financiara. Fitch a pus sub supraveghere "ratingul de viabilitate", care reflecta riscul individual al grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri