Planul presedintelui american Barack Obama de reducere a deficitului bugetar poate avea un efect pozitiv asupra ratingului Statelor Unite, dar sansele de aplicare a acestuia sunt "extrem de reduse", potrivit Moody’s Investors Service.
In plus, reducerea deficitului bugetar al SUA va fi ingreunata de pericolul incetinirii cresterii economice, se arata intr-un raport al agentiei de evaluare financiara, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Moody’s a notat ca planul lui Obama este cel mai recent dintr-o serie de propuneri care demonstreaza ca reducerea deficitului bugetar este obiectivul administratiei de la Casa Alba si al conducerilor ambelor partide politice.

Perspectiva de crestere economica a SUA este principala problema pentru toate aceste propuneri.

"Toate aceste planuri vor avea ca rezultat o traiectorie descendenta a datoriilor, in urmatorul deceniu, daca vor fi sustinute de crestere economica stabila", a afirmat in raport analistul Steven Hess.

El a adaugat ca analistii Moody’s considera ca cresterea economica a Statelor Unite se va mentine sub potential cel putin in 2012 si va fi sub ritmul estimat in planurile prezentate de administratia americana.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri