China are capacitatea de a-si apara economia de riscurile globale, iar Beijingul poate lua masuri care sa amortizeze impactul unei eventuale crize globale declansate de turbulentele din Europa si de franarea cresterii economice a Statelor Unite, a declarat un oficial FMI, citat de Reuters.
Directorul Departamentului Asia Pacific al Fondului Monetar International, Anoop Singh, a sugerat de asemenea ca China si alte economii care depind de exporturi au responsabilitatea de a reechilibra economia globala prin consolidarea surselor interne de crestere, potrivit Mediafax.

El a aratat ca guvernul chinez "are puterea sa reactioneze", daca riscurile care ameninta economia globala se vor materializa.

"Este important de observat ca chiar si reactia Chinei ar putea amortiza socul numai partial. Nu ar putea amortiza integral socul", a spus Singh intr-o conferinta.

Singh a prezentat perspectiva economica a FMI pentru regiunea Asia-Pacific, avertizand ca riscurile pe termen scurt care ameninta economiile asiatice sunt in crestere. Potrivit Fondului, guvernele trebuie sa fie pregatite sa reactioneze rapid.

"China ar fi mai afectata pe canalele comerciale decat pe cele financiare. Asta este clar, deoarece China depinde in mare masura de cererea externa. A venit timpul ca atat China, cat si alte tari din Asia care se bazeaza pe exporturi, sa ia masuri pentru construirea unor motoare interne de crestere", a afirmat oficialul FMI.

Raportul FMI subliniaza de asemenea posibilitatea unor retrageri de capital din regiune, afirmand ca investitorii straini din tarile occidentale ar putea iesi de pe pozitiile construite pe pietele asiatice din 2009, din cauza problemelor din "lumea dezvoltata".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri