Germania si Franta au convenit sa consolideze resursele Fondului European de Stabilitate Financiara (EFSF) la 2.000 miliarde euro, de la 440 miliarde euro, potrivit ziarului britanic The Guardian, scrie Mediafax.
Informatia a impins in sus actiunile pe bursa de la New York si a determinat aprecierea monedei euro, in pofida speculatiilor privind existenta unui astfel de acord.

O sursa oficiala europeana a declarat pentru Reuters ca nu a auzit de o asemenea intelegere.

Anterior, cancelarul german Angela Merkel a avertizat pietele si lumea sa nu se astepte la o solutie minune pentru criza datoriilor de stat la summit-ul UE de duminica.

The Guardian a scris marti seara, citand inalte surse diplomatice europene, ca zona euro va sustine cresterea de cinci ori a resurselor Fondului European de Stabilitate Financiara, care va dispune astfel de 2.000 miliarde euro pentru sprijinirea guvernelor si bancilor, daca Grecia sau alta tara de la "periferia" zonei euro va intra in default (incapacitate de plata).

Ziarul britanic noteaza ca increderea ca planul va fi aprobat la summit-ul de duminica este in crestere, dupa ce Moody's a avertizat ca ar putea atribui perspectiva negativa ratingului triplu A al Frantei, din cauza costurilor ridicate care ar putae fi induse de necesitatea unei interventii pentru sprijinirea bancilor sau a altor state din zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri