Profitul General Electric (GE), cel mai mare conglomerat din Statele Unite, a crescut cu 18% in trimestrul al treilea, la 2,34 miliarde de dolari, sustinut de veniturile solide de pe pietele emergente precum Brazilia, Rusia sau China, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
GE se asteapta ca profitul sa inregistreze o crestere procentuala de doua cifre anul urmator.

Investitorii au fost multumiti de avansul de 16% al comenzilor pentru echipamente industriale, un indicator al veniturilor viitoare, si de cresterea de 25% a vanzarilor internationale. GE s-a bazat pe majorarea cerereii in tarile cu economii emergente pentru a compensa evolutia slaba din SUA si Europa.

Anuntul GE are loc in contextul unei serii de rezultate solide ale companiilor din industria prelucratoare americana, insa investitorii raman ingrijorati privind impactul crizei din Europa asupra economiei mondiale, prin intermediul sistemului financiar.

"Ingrijorarea pe viitor va fi legata de Europa si impactul pe care l-ar putea avea, nu numai la nivel regional ci si asupra economiei globale. Exista un grad ridicat de incertitudine", a afirmat Perry Adams, vicepresedinte la compania americana de adminstrare de active Huntington Private Financial Group.

Veniturile din trimestrul al treilea ale GE, cel mai mare producator de motoare pentru aeronave si turbine
electrice din lume, a stagnat la 35,37 miliarde de dolari.

In primele noua luni, profitul a urcat cu 36%, de la 6,9 miliarde de dolari anul trecut la 9,4 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au scazut usor de la 71,8 miliarde de dolari la 68 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri