Rata somajului din Statele Unite a scazut in noiembrie cu 0,4 puncte procentuale, la 8,6%, cel mai redus nivel din ultimii doi ani si jumatate, indicand accelerarea redresarii economiei americane, conform Mediafax, care citeaza Reuters.
Departamentul Muncii a anuntat crearea a 120.000 de noi locuri de munca in noiembrie, exceptand sectorul agricol, in conformitate cu asteptarile analistilor.

Evolutia pozitiva a fost sustinuta si de revizuirea in crestere a datelor referitoare la piata muncii pentru septembrie si octombrie, cand au fost infiintate cu 72.000 de locuri de munca mai multe decat s-a raportat initial.

O parte din scaderea ratei somajului de la 9% in octombrie a fost determinata de retragerile de pe piata muncii.
Analistii anticipau ca rata somajului va ramane la 9%.

Piata muncii din SUA incepe sa isi revina

"Piata muncii se vindeca treptat. Este un ritm glaciar, dar facem pasi mici in directia buna", a declarat Ryan Sweet, analist la Moody’s Analitics in West Chester, Pennsylvania.

Este improbabil ca raportul sa reduca presiunile la care este supus presedintele Barack Obama, a carui politica economica va fi judecata de electorat in noiembrie anul viitor.

Perspectiva economiei SUA este pusa in pericol si de agravarea crizei datoriilor in Europa.

Datele nu vor fi decisive nici pentru Rezerva Federala, care analizeaza daca este nevoie de noi masuri monetare de sustinere a redresarii economice.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri