Autoritatile ruse au aprobat proiectele de constructie a trei noi terminale petroliere in Golful Finlandei, pentru a majora capacitatea de export a Rusiei catre nord-vestul Europei cu 600.000 de barili de petrol pe zi, pana in 2008, relateaza Mediafax.

Dintre cele trei proiecte, unul apartine companiei germane Oiltanking, al doilea firmei ruse Severo-Zapadny Alliance, iar cel din urma este derulat de TNK-BP, al treilea mare grup petrolier din Rusia. TNK-BP intentioneaza sa construiasca terminalul, in valoare de 175 milioane de dolari, la Ust-Luga, intre Narva si St. Petersburg, cu o capacitate anuala de 7,5 milioane de tone de titei, patru milioane de tone de combustibil si 0,5 milioane de tone de motorina.

Directorul Biroului Oiltanking din Rusia, Boris Martinov, a declarat ca firma germana va investi 135 de milioane de dolari, urmand sa exporte in fiecare an, prin noul terminal, peste 7,5 milioane de tone de petrol si alte produse petroliere. Investitia contractata de Severo-Zapadny Alliance se ridica la 340 milioane de dolari. Terminalul sau va livra 200.000 de barili de petrol pe zi.

Principalul terminal rus la Marea Baltica este cel de la Primorsk, a carui capacitate s-a triplat in mai putin de doi ani, ajungand la 1,1 milioane de barili pe zi. In ultima vreme, Rusia a militat pentru construirea de terminaluri petroliere la tarmurile sale din nord, pentru a evita livrarile prin Stramtorile Turciei, unde traficul este congestionat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri