Majoritatea germanilor considera ca zona euro ar avea de castigat daca Grecia ar renunta la moneda unica, potrivit rezultatelor unui sondaj, publicate duminica de ziarul de larga circulatie Bild am Sonntag, preluat de Reuters, informeaza Mediafax.
Sondajul arata ca 53% dintre respondenti considera ca Grecia ar trebui sa revina la fosta moneda, drahma, iar numai 34% dintre germani vor ca statul elen sa pastreze euro.

Ministrii Finantelor din zona euro sperau sa incheie pana luni negocierile privind al doilea pachet de finantare externa a Greciei, insa sedinta Eurogroup de luni a fost amanata pentru ca politicienii de la Atena nu si-au luat inca angajamente ferme privind implementarea reformelor cerute de institutiile financiare internationale.

In lipsa unor angajamente ferme privind masurile de austeritate, ministrii Finantelor din zona euro au aratat ca nu pot semna noul acord de finantare externa, de 130 miliarde euro, menit sa mentina Grecia pe linia de plutire pentru inca doi ani.

Sondajul publicat de Bild arata ca 80% dintre germani se opun unui nou acord de finantare pentru Grecia daca guvernul elen nu implementeaza reformele.

Negocierile de la Atena s-au impiedicat de opozitia principalelor partide politice fata de masurile cerute de institutiile financiare internationale pe piata muncii, respectiv reducerea salariului minim si taierea bonusurilor de sarbatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri