Euro a atins miercuri un maxim al ultimelor opt saptamani fata de dolar, iar actiunile europene sunt in crestere, sustinute de asteptarile ca Grecia sa incheie in curand un acord pentru al doilea program de sustinere financiara, transmite Reuters, citat de Mediafax.
"Investitorii anticipeaza ca problema Greciei va fi rezolvata intr-un fel sau altul", a declarat Paul Mendelsohn, director pentru investitii la compania Windham Financial Services.

Euro a urcat la 1,3275 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel atins dupa 12 decembrie.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 este in crestere cu 0,3%, la cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni.

Liderii politici eleni se vor intalni miercuri, 8 februarie, pentru a aproba un nou set de masuri de austeritate, necesare pentru obtinerea celui de-al doilea program de finantare din partea FMI si UE, in valoare de 130 de miliarde de euro.

Oficialii europeni au avertizat ca intregul plan de salvare trebuie convenit cu Grecia si aprobat de zona euro, Banca Centrala Europeana si FMI inainte de 15 februarie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri