Grecia ar trebui sa inceteze sa mai caute tapi ispasitori in strainatate pentru propriile probleme si ar trebui sa munceasca mai mult pentru a iesi din actuala situatie economica dificila, a declarat comisarul european pentru Justitie, Viviane Reding, pentru AFP, citeaza Mediafax.

"Sper ca grecii sa se concentreze asupra reconstructiei tarii in loc sa dea vina pentru problemele lor pe tapi ispasitori din afara", a spus Reading, intr-un interviu pentru cotidianul austriac Kurier.

Aprobarea celui de-al doilea pachet de imprumuturi externe pentru Grecia, in valoare de 130 de miliarde de euro, a fost amanata de mai multe ori, oficialii europeni fiind nemultumiti ca statul elen nu a implementat masurile de austeritate convenite.

"Solidaritatea nu este gratuita. Grecia trebuie sa aiba propria contributie. Sper ca ministrii de Finante sa ajunga la o intelegere pentru pachetul de ajutor. Dar cu anumite conditii. Banii nu ar trebui aruncati intr-o prapastie fara fund", a spus Reading.

Guvernul elen a adoptat noi masuri de austeritate pentru anul acesta, masura ceruta de liderii europeni pentru aprobarea ajutorului extern de 130 de miliarde de euro.

Ministrii de Finante din uniunea monetara se vor intalni luni, pentru a discuta pachetul financiar, al doilea dupa ce in 2010 au aprobat imprumuturi de 110 miliarde de euro pentru statul elen.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri