Grupul financiar belgiano - olandez Fortis a raportat vineri o crestere de 32 puncte procentuale a profitului conform estimarilor analistilor, relateaza Reuters. In ciuda acestui fapt, valoarea unei a actiuni a grupului a scazut din cauza neprezentarii in detaliu a acestor rezultate financiare.
Reprezentantii celei mai mari banci din Belgia au precizat ca au dat publicitatii aceste date mai devreme decat data stabilita initial deoarece dosarul ce continea informatiile intregi a fost furat.

Conform datelor preliminare ale Fortis, profitul net al grupului financiar a crescut anul trecut cu 32%, pana la nivelul de 3,9 miliarde euro , valoare aproximativ similara cu preconizarile date de un sondaj Reuters la care au participat 22 de specialisti.

"Cu exceptia datelor despre dividende, nu exista alte surprize in sens pozitiv, iar faptul ca nu avem detalii asupra cifrelor prezentate nu ne ajuta sa ne facem o idee de ansamblu", a declarat Carlo Ponfoort, analist la Deltya Lloyd Securities.

Datele complete vor fi date publicitatii pe 9 martie.

In 2005, oficialii Fortis si-au mai manifestat interesul fata de Romania. Astfel, in octombrie, Fortis a renuntat la cursa pentru privatizarea BCR, invocand motivatii de alocare a capitalului la nivelul grupului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri