Consiliul de Administratie al Endesa, cel mai mare producator de electricitate din Spania, a respins cu unaminitate de voturi oferta de preluare din partea companiei spaniole de utilitati Gas Natural. Consiliul de Administratie a evaluat negativ oferta Gas Natural si recomanda actionarilor respingerea ofertei, se arata intr-un comunicat oficial al companiei, citat de Forbes.

Acesta reprezinta respingerea in mod oficial a ofertei de 23 de miliarde de dolari a Gas Natural, Endesa catalogand aceasta suma ca fiind in neconcordanta cu valuarea reala a companiei, si mult mai mica decat oferta inaintata de gigantul industriei, compania germana E.ON., care a facut o oferta de preluare in valoare de 29,1 miliarde de euro.

E.ON. a primit de asemenea un raspuns negativ din partea Endesa in urma cu trei saptamani, caracterizarea ofertei fiind aceeasi ca si in cazul Gas Natural - nu reflecta valoare reala a companiei. Analistii considera ca Endesa supraliciteaza, fiind determinata sa obtina mai mult din partea E.ON., cea mai mare companie de distributiei energiei electrice in Germania.

Oferta Gas Natural a beneficiat si de sustinerea autoritatilor spaniole, care doresc crearea unei companii nationale competitive pe piata europeana a energiei. Cu toate acestea, board-ul Endesa a refuzat oferta Gas Natural imediat ce acest lucru a fost posibil, adica dupa inaintarea in mod oficial a unei oferte de preluare. Oficialii Gas Natural au declarat ca aceasta reprezinta oferta finala, sansele de a fi imbunatatita din punct de vedere financiar fiind egale cu zero.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri