Compania franceza Thales, producatoare de sisteme electronice si de aparare, este pe punctul de a pierde unul dintre cele mai mari contracte la care a avut acces vreodata, iar asta in ciuda a mai bine de 12 ani de negocieri.

Arabia Saudita a lansat recent o cerere de oferta internationala pentru fabulosul contract Miksa (Ministry Interior Kingdom Saudi Arabia), ce prevede furnizarea a 225 de radare capabile sa detecteze orice depasire a frontierelor saudite, in orice punct al acestora, a unor avioane de recunoastere, a 20 de elicoptere, construirea unui centru operational la Ryad si a 400 de locuri de trecere a frontierei.

Printre firmele ce au fost invitate sa participe la aceasta oferta se numara EADS, Raytheon, BAE Systems si Finmeccanica. Favoritul in cursa pentru cele 7 miliarde de dolari, potrivit cotidianului francez La Tribune, este grupul european de aparare si aeronautica, EADS. Pentru a contrabalansa aceasta pierdere, Franta spera sa obtina din partea Arabiei Saudite in jur de 50 de comenzi pentru avionul de lupta Rafale, si inca 48 de alte aparate, fapt ce i-ar putea aduce un castig de aproximativ 6 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri